Διακοπή του αναλογικού σήματος και στην Αίγινα. Προσπαθούν να προσαρμοστούν οι κάτοικοι του νησιού. .

Αναλογικό σήμα τέλος και για τους τηλεθεατές της Αίγινας, καθώς από το Σάββατο οι τηλεοπτικοί δέκτες που δεν υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4, δείχνουν τη γνωστή πλέον μαύρη οθόνη που ενημερώνει για την αλλαγή στον τρόπο μετάδοσης. Οι κάτοικοι του νησιού προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς όσοι διαθέτουν τηλεόραση που δεν υποστηρίζει τεχνολογία MPEG4 είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να αγοράσουν αποκωδικοποιητή που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη αγορά, μίλησε στο Aegina Portal ο κύριος Γιώργος Γουδής από το κατάστημα Welcome Stores στους Αγίους Ασωμάτους.


Οι τιμές στην αγορά του νησιού για τις συγκεκριμένες συσκευές ξεκινούν από τα 25 ευρώ και κυμαίνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει. Πάντως φαίνεται ότι οι συσκευές πολύ χαμηλού κόστους απορροφήθηκαν γρήγορα από την τοπική αγορά, που ωστόσο εξακολουθεί να διαθέτει συσκευές για όλα τα βαλάντια και όλες τις απαιτήσεις. Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αντίθετα με τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1,ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) η ΕΡΤ - λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων - θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012, ενώ το σήμα της Πάρνηθας θα παραμείνει αναλογικό καθώς εντάσσεται στη δεύτερη φάση της μετάβασης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png