Στιγμές συγκομιδής (α' μέρος). Μεγάλη η ποσότητα, εξαιρετική η ποιότητα της φετινής παραγωγής του Αιγινήτικου Φιστικιού. .

Ως η καλύτερη χρονιά των τελευταίων ετών, χαρακτηρίζεται από τους φιστικοπαραγωγούς η φετινή. Η ποσότητα μεγάλη, αλλά και η ποιότητα του καρπού εξαιρετική. Το Aegina Portal βρέθηκε σε έναν από τους φιστικιώνες της Αίγινας στην περιοχή του Λεοντίου. Η δουλειά σκληρή, κοπιαστική και συχνά επίπονη κάτω από τον καυτό ήλιο του Αυγούστου. Μαζί μας ο κύριος Νεκτάριος Λαβούτας μας οδηγεί στις στιγμές της συγκομιδής, βήμα - βήμα μέχρι ο καρπός να οδηγηθεί στη μηχανή.


Στο κτήμα ο ήχος από τα χτυπήματα των ραβδιών μονότονος αλλά γνώριμος, συνοδεύεται από το τραγούδι των τζιτζικιών. Οι εργάτες κάνουν τις δουλειές με τάξη. Ο καρπός μπαίνει στα τσουβάλια και από εκεί στη μηχανή. Ευκαιρία για μία μικρή ξεκούραση κάπου στη σκιά. Τα ντανιασμένα τσουβάλια ανοίγονται το ένα μετά το άλλο, ο φλοιός απομακρύνεται. Ο ήχος της μηχανής δεν σταματά ποτέ αυτή την εποχή. Ο αποφλοιωμένος καρπός τοποθετείται και πάλι στα τσουβάλια μέχρι το επόμενο στάδιο...


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png