Επεισόδια και φραστικές αντεγκλήσεις σε διαμαρτυρία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο. .

Με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο κύριο Στέλιο Κοττάκη, μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ Αίγινας προσήλθαν σήμερα στο Δημαρχείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που επικρατούν στην υδροδότηση και την αποκομιδή των απορριμάτων. Ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Στέλιος Κοττάκης κατέθεσε αίτηση σύγκλησης έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για τα παραπάνω ζητήματα. Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά παρόμοιο αίτημα που καταθέτει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας". Μετά τη κατάθεση της αίτησης περίπου δέκα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ Αίγινας, περίμεναν στο γραφείο του δημάρχου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης απουσίαζε και μετά την πάροδο τριάντα λεπτών, ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο, αρμόδιο για θέματα ύδρευσης κύριο Παναγιώτης Μαρμαρινό να δεχθεί τους πολίτες που διαμαρτύρονταν. Ο ίδιος ζήτησε να μπουν στο γραφείο του, όμως η ομάδα των πολιτών που βρίσκονταν εκεί του ζήτησαν να τους δεχθεί στο γραφείο του δημάρχου για να μιλήσουν εκεί, με την αιτιολογία ότι ο χώρος του γραφείου του αντιδημάρχου ήταν πολύ μικρός. Ο κύριος Μαρμαρινός αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει το δήμαρχο. Στη συνέχεια επικράτησε ένταση ανάμεσα στον κύριο Μαρμαρινό και πολίτες που είχαν μπει στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθούν. Όταν ένας πολίτης του ανέφερε τα προβλήματα που υπάρχουν με τα σκουπίδια, εκείνος είπε ότι είναι αντιδήμαρχος αρμόδιος για την ύδρευση και ρώτησε αν κάποιος έχει πρόβλημα με το νερό και σε ποια περιοχή. Στη συνέχεια και αφού είχε ζητήσει να αποχωρήσουν από το γραφείο, προσπάθησε να βγάλει από το γραφείο του έναν πολίτη κάτι που έφερε εκτός ελέγχου την κατάσταση και δημιούργησε φραστικά επεισόδια.


Λίγα λεπτά αργότερα έξω από το γραφείο του κυρίου Μαρμαρινού έφτασαν δύο ειδικοί φρουροί από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας , οι οποίοι με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ παρέμειναν για λίγη ακόμη ώρα στο γραφείο του Δημάρχου, ενώ την ίδια περίπου ώρα στο δημαρχείο έφτασε και η διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αίγινας κυρία Αργυρώ Γκαρή. Οι πολίτες παρέμειναν για λίγη ώρα έξω από το κτήριο του Δημαρχείου και αποχώρησαν. Ο κύριος Στέλιος Κοττάκης μιλώντας μετά το τέλος του επεισοδίου στο Aegina Portal κατηγόρησε τον κύριο Μαρμαρινό ότι τους απείλησε λέγοντας ότι: "θα καλέσει τα μαυράκια της Χρυσής Αυγής να μας κάνουν μαύρους". Σε επικοινωνία λίγο αργότερα με τον κύριο Μαρμαρινό, αρνήθηκε ότι είπε κάτι τέτοιο και προειδοποίησε με μηνύσεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι αντιδήμαρχοι κύριοι Νεκτάριος Κουκούλης και Ηλίας Μπέσης απουσίαζαν. Το σημερινό επεισόδιο, έγινε με φόντο τις ανακοινώσεις από τις εταιρίες υδρομεταφοράς για παύση των πλόων. Μάλιστα λίγο αργότερα από το γραφείο ύδρευσης δημοσιεύθηκε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός: "Σχετικά με την υδροδότηση του Νησιού, οι υδρομεταφορείς διακόπτουν την μεταφορά του νερού ΕΥΔΑΠ. Παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση τους στα απαραιτήτως αναγκαία". Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png