Διαμαρτυρία πολιτών στο Δημαρχείο για το νερό. Έγραψαν συνθήματα, πέταξαν αυγά και έκλεισαν το δρόμο. .

Με μηνύματα που ξεκίνησαν μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργήθηκε η πρώτη οργανωμένη αντίδραση πολιτών του νησιού για τα προβλήματα στην υδροδότηση, που ταλανίζουν όλο το νησί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Λίγο μετά τις 12 σήμερα το μεσημέρι, ξεκίνησε έξω από την είσοδο του Δημαρχείου η σταδιακή προσέλευση πολιτών, στους οποίους προστέθηκαν αρκετοί ακόμη που δεν είχαν ενημερωθεί, αλλά γεμάτοι αγανάκτηση για αυτά που συμβαίνουν θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου πενήντα άτομα τα οποία αρχικά έκλεισαν για λίγα λεπτά τον παραλιακό δρόμο μπροστά από το Δημαρχείο.


Στη συνέχεια γράφτηκε σύνθημα δίπλα στην κεντρική είσοδο του Δημαρχιακού κτιρίου, ενώ αγανακτισμένοι πολίτες πέταξαν αυγά στην είσοδο του κτηρίου. Λίγο αργότερα στο χώρο της διαμαρτυρίας έφτασε περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις ζητήθηκε από όσους βρίσκονταν εκεί για να διαμαρτυρηθούν να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα καθώς εμποδιζόταν η κυκλοφορία.

Μία ώρα μετά τη συγκέντρωση, κανένα μέλος της διοίκησης δεν είχε εμφανιστεί, κάτι που ζητούσαν επίμονα οι οργισμένοι κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού. Η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, μετέφερε σε όσους βρίσκονταν εκεί, ότι στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο θα γίνει συζήτηση επιτροπής για το νερό. Εκεί φαίνεται ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση και των πολιτών. Το ρεπορτάζ βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png