Η "μπαζοχωματερή" στην είσοδο της Αγίας Μαρίνας. .

Με την τουριστική σεζόν να μένει πλέον πίσω, η περιοχή της Αγίας Μαρίνας γίνεται ο πρώτος από τους σταθμούς της έρευνας του Aegina Portal στον οποίο το "απόλυτο παράλογο", όπως το χαρακτήρισαν ντόπιοι κάτοικοι και επαγγελματίες, καταδεικνύει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του νησιού, αυτό της διαχείρισης των αδρανών υλικών. Το video καταγράφει εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας για ένα από τα πλέον φημισμένα τουριστικά θέρετρα του Σαρωνικού, την Αγία Μαρίνα. Ακριβώς δίπλα στο δρόμο, κοντά στην είσοδο του κέντρου της Αγίας Μαρίνας έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό μία κατάσταση που ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε λογική. Κάθε λογής μπάζα, βρίσκονται δίπλα στο δρόμο, σε κοινή θέα, δημιουργώντας μία εικόνα που προκαλεί θλίψη, αλλά και πολλά ερωτηματικά.


Η "μπαζοχωματερή" αναπτύσσεται μπροστά από μία πινακίδα της Περιφέρειας Αττικής για ένα έργο καθαρισμού φρυγάνων και θάμνων, δυστυχώς όμως το πρόβλημα και των γύρω δασικών εκτάσεων μέχρι το Μεσαγρό δεν είναι οι θάμνοι. Αρκετά πιο βόρεια στη Θεσσαλονίκη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τελούνται τα αδικήματα της υποβάθμισης περιβάλλοντος στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου λόγω τις συγκέντρωσης λόφων σκουπιδιών. Στην Αίγινα δεν φαίνεται να εφαρμόζονται καν ούτε όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου. Η Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού απούσα, ακολουθεί το γενικότερο πλαίσιο της υπολειτουργίας ή καλύτερα της μη λειτουργίας των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png