Η εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κύριο Γιώργο Μπήτρο. .

Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κυψέλης κύριος Γιώργος Μπήτρος, εκφώνησε φέτος τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αίγινα. Παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία και στοιχεία της τοπικής ιστορίας, ο κύριος Μπήτρος, δημιούργησε παράλληλες αναφορές ανάμεσα στον τρόπο που αντέδρασαν με σθένος και αυταπάρνηση οι καθημερινοί άνθρωποι εκείνης της ιστορικής περιόδου, οι άνθρωποι που τιμώνται ως ήρωες σήμερα, με τον τρόπο που επωμίζονται στις μέρες μας οι Έλληνες τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης: "Το Όχι σήμερα στρέφεται ενάντια στα ψευτοδιλήμματα της επιβίωσης, της αξιοπρεπούς επιβίωσης ενός λαού ή του ευτελισμού του. Το σημερινό μήνυμα της επετείου κινείται ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη, στην αξιοπρέπεια και τον εξευτελισμό, στην εθνική υπερηφάνεια και τη δουλοπρέπεια, στη συνταγματικά κατοχυρωμένη δημοκρατία και στην ακραία παρέκκλιση, στο ήθος και στο άηθες.


Είναι η εποχή που έχουμε επιτρέψει σε κάθε λογής ανυπόληπτες εξουσίες, που θέλουν ανθρώπους συμβατικούς, άχρωμους, υποταγμένους και δουλικούς. Σε έναν κόσμο χωρίς ήρωες, χωρίς ηγέτες, χωρίς πρωτοπόρους. Ανεχόμαστε όλους αυτούς του εμπόρους των ιδεών, που καπηλεύονται τα ιερά γεγονότα και θεωρούν εαυτούς ως σωτήρες και αποκλειστικούς και γνήσιους εκφραστές του λαού", είπε προς το τέλος της εκφώνησης ο κύριος Γιώργος Μπήτρος, που παρέθεσε παράλληλα στοιχεία από την τοπική ιστορία της Αίγινας και τις δράσεις επώνυμων και ανώνυμων Αιγινητών. "Το 19ο αιώνα είχαμε στόχο να ελευθερωθούμε και να φτιάξουμε κράτος, τον 20ο αιώνα είχαμε νέους στόχους: να μεγαλώσουμε τη χώρα, να χορτάσει ψωμί ο ελληνισμός, να εδραιώσουμε τη δημοκρατία, να εισέλθουμε στην οικογένεια της Ευρώπης. Τον 21ο αιώνα, αλήθεια, τι στόχους έχουμε, όταν γύρω μας παρατηρούμε ακινησία, σήψη, αδράνεια, αβουλία, υποκρισία και δεν διαπιστώνουμε πουθενά διάθεση για αυτοΰπέρβαση, για εκτίναξη, διάθεση για προσφορά και δημιουργία. Όταν δεν βλέπουμε στοχοπροσήλωση, διάθεση για θεμελιώδεις συμβολικές ενέργειες, για δέσμευση και φυγή προς τα εμπρός" τόνισε ο κύριος Γιώργος Μπήτρος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png