Κλειστή η ΔΟΥ της Αίγινας την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις του νομού Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού.

Κλειστή θα παραμείνει η ΔΟΥ Αίγινας αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, 30 και 31 Οκτωβρίου αντίστοιχα, καθώς οι εργαζόμενοι στην εφορία του νησιού συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε μετά από συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ. Οι εφοριακοί αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των εφοριών στις νησιωτικές περιοχές. Άλλωστε η Αίγινα συγκαταλέγεται ανάμεσα στον κατάλογο των 77 εφοριών, που με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η λειτουργία τους αναστέλλεται από την 14 Ιανουαρίου 2013.


Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ για την απεργία αναφέρει τα ακόλουθα: "Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ σε συνεδρίασή της στις 24-10-2012 μετά από αίτημα του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Αττικής & Κυκλάδων αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 στις υπηρεσίες του Νομού Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού.

Τα αιτήματά μας για την κινητοποίηση είναι: 1. Η διακοπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης φορολογικών υπηρεσιών στις περιοχές αυτές (Νησιωτική Ελλάδα), που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Αντιθέτως, με μέτρα πρόχειρα, αποσπασματικά και ευκαιριακής κυρίως σκοπιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψη εθνικοί λόγοι, γεωγραφικά κριτήρια και φοροδοτική ικανότητα της κάθε περιοχής (βαριά τουριστική βιομηχανία), το αποτέλεσμα θα είναι η ταλαιπωρία του πολίτη, η αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με βέβαιο αποτέλεσμα την μη επίτευξη του στόχου της αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού. 2. Η αναδιοργάνωση -εκσυγχρονισμός- μηχανοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών μετά από ουσιαστικό διάλογο και η κατοχύρωση του Δημόσιου χαρακτήρα τους. 3. Η μη αποδοχή απολύσεων μέσω εργασιακής εφεδρείας, προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας κ.λπ. Δεν θα αποδεχθούμε την πολιτική της διάλυσης των υπηρεσιών, της πλήρους ιδιωτικοποίησης των αρμοδιοτήτων τους, των υποχρεωτικών μετακινήσεων πληθυσμών και της διάσπασης του κλάδου".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png