Επανέρχεται το θέμα του λόγου του "Αιακείου", στην περιοχή Κουτρουμπέη. .

Το ζήτημα του λόγου του "Αιακείου" στην περιοχή "Κουτρουμπέη", επανήλθε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το ζήτημα αποτελεί μέρος των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς πρόκειται για μία δικαστική διαμάχη που κρατά για περισσότερο από μία δεκαετία και αφορά τη χρήση ενός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, σύμφωνα με τα έγγραφα που διαθέτουν οι κάτοικοι της περιοχής: του λόφου τη "Αιακείου" στην περιοχή της Κολόνας. Μέσα από διαδικασίες που δεν είναι ακριβώς γνωστές, αν και περιλαμβάνεται στο κτηματολόγιο του Δήμου Αίγινας, η ιδιοκτησία της περιοχής πέρασε σε ιδιώτη και από εκεί στην Εθνική Τράπεζα.


Οι κάτοικοι της περιοχής διαθέτουν ένα τεράστιο φάκελο με δημόσια έγγραφα, μέσα από τα οποία όπως υποστηρίζουν, η περιοχή πρέπει να χαρακτηριστεί ως αδόμητη ζώνη και στη συνέχεια να γίνει πάρκο. Υποστηρίζουν επίσης ότι η πρόθεση της Εθνικής είναι να περιφράξει το χώρο, κάτι που θα εμποδίζει ακόμη και την πρόσβαση από συγκεκριμένη περιοχή στις οικίες τους. Η επιτροπή κατοίκων της περιοχής, έφεραν το θέμα για μία ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ χθες το πρωί είχαν παράσταση για το ίδιο θέμα με τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη. Το ζήτημα βρίσκεται ξανά σε κίνηση, καθώς το επόμενο διάστημα ξεκινά ένας νέος δικαστικός αγώνας για την αναίρεση της απόφασης προς τον Άριο Πάγο.

Το αίτημα της επιτροπής των κατοίκων αφορά την οικονομική στήριξη του δικαστικού αγώνα από το Δήμο, είτε με την οικονομική ενίσχυση, είτε με την παροχή νομικού που θα υποστηρίξει τις προσπάθειές τους. Ο κύριος Σακκιώτης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης χαρακτήρισε το το ζήτημα ως μία υπόθεση μεταξύ ιδιωτών και τόνισε ότι θεσμικά, ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι και ο ίδιος θα συνεισφέρει οικονομικά για το αίτημα των κατοίκων της περιοχής. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png