15 νησιωτικοί δήμοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανάκληση των ΔΟΥ. Για υπαναχώρηση στο θέμα της Αίγινας κάνει λόγο ο κ. Σάκης Σακκιώτης. .

Σε εξέλιξη βρίσκονται αντιδράσεις και διαδικασίες που αφορούν την ανάκληση ή συγχώνευση ΔΟΥ σε νησιωτικούς δήμους. Πιο συγκεκριμένα 15 νησιωτικοί Δήμοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση και στο Σύνταγμα, αλλά και ως παράνομη η από 19.10.2012 υπουργική απόφαση με την οποία ανακαλείται η λειτουργία ή επέρχεται η συγχώνευση ορισμένων Δ.Ο.Υ. ανά την Ελλάδα. Η προσφυγή βασίζεται στο ότι σύμφωνα με το άρθρο 43 του Συντάγματος για αυτού του είδους τα ζητήματα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα και όχι υπουργική απόφαση, όπως συνέβη. Επίσης γίνεται αναφορά στην παραβίαση του άρθρου 101 παράγραφος 4 του Συντάγματος το οποίο προστατεύει τη "νησιωτικότητα".


Στην ίδια προσφυγή γίνεται επίσης αναφορά σε σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα, και στο άρθρο 170 της ενοποιημένης συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά τη διασύνδεση των εθνικών δικτύων, ένα άρθρο που χαρακτηρίζεται ως επίμαχο. Η Αίγινα δεν συμμετέχει στους 15 νησιωτικούς δήμους που προσέφυγαν στο ΣτΕ, σε επικοινωνία με το δήμαρχο κύριο Σάκη Σακκιώτη, υποστήριξε ότι το μέγεθος των αναγκών των συγκεκριμένων δήμων είναι διαφορετικό από αυτό της Αίγινας, σημείωσε ότι εξετάζεται η προσφυγή με άλλους, παρόμοιους δήμους, ενώ συμπλήρωσε ότι η εκτίμησή του είναι ότι διαφαίνεται υπαναχώρηση της κεντρικής διοίκησης στο ζήτημα της αναστολής της λειτουργίας της ΔΟΥ Αίγινας. Για το ίδιο θέμα θα υπάρχει νεώτερη ενημέρωση αργότερα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png