"Αρχαία Ελληνική: Ζώσα ή Τεθνεώσα, Παρούσα ή Παρελθούσα, Γλώσσα;". Εκδήλωση για την Ελληνική Γλώσσα.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η εκδήλωση με τίτλο: "Αρχαία Ελληνική: Ζώσα ή Τεθνεώσα, Παρούσα ή Παρελθούσα, Γλώσσα;". Την εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική, προλόγισε η κυρία Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη, ενώ την εμπειρία του από τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών κατέθεσε ο εκπαιδευτικός κύριος Κώστας Σταυρόπουλος. Συντονιστής ήταν ο κ. Ν. Καραβαζάκης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την παρουσίαση της έρευνας του "Ανοιχτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου" για την επίδραση του πολυτονικού συστήματος και των αρχαίων ελληνικών στη νοημοσύνη των παιδιών του δημοτικού. Την έρευνα παρουσίασαν η κυρία Χριστίνα Τερλίδου, ψυχολόγος και η κυρία Δήμητρα Βεκιάρη, σχολική ψυχολόγος. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Συνολικά, η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από το έντονο ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν, ανάμεσα στους οποίους αρκετοί ήταν εκπαιδευτικοί, και αποτελεί την πρώτη, από σειρά εκδηλώσεων για τη γλώσσα που προγραμματίζει η Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png