Εκδήλωση για τα 240 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα Διπλωμάτη, Ιωάννη Καποδίστρια.

Μία σπουδαία πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων) για τον εορταμμό των 240 χρόνων από τη γέννηση του Ι. Καποδίστρια. Του Έλληνα διπλωμάτη που άλλαξε τον ρου της Ευρωπαϊκής Ιςτορίας. Ενα όραμα που ξεκίνησε από τον νεαρό υποψ. Δρα Πολιτιστικήσ Διπλωματίας Πέτρο Δ. Καψάσκη στην πρόταση του οποίου η 11η Φεβρουαρίου, ημέρα γέννησης του πρώτου κυβερνήτη της χώρας Ι. Καποδίστρια, προτείνεται να καθιερωθεί πανελληνίως ως επετειακή ημέρα,αφιερωμένη στους Έλληνες Διπλωματικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών.

Την εκδήλωΣη πραγματοποίησε ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδοσ, με την υποςτήριξη των Πρεσβειών Ρωσίας, Σλοβενίας και Ελβετίας, του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου, του επιστημονικού περιοδικού «Hellenic Nexus», του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ - HAPSc), του Ωδείου «Δημήτρης Μητρόπουλος», αλλά και άλλων κορυφαίων Πολιτιστικών Ινστιτούτων της χώρας.

Ομιλητές:
Η Α.Ε πρέσβυς της Ρωσίας, κ. Andrey M. Maslov
Η Α.Ε  πρέσβυς της Σλοβενίας κ. Anita Pipan
Η Α.Ε πρέσβυς της Ελβετίας, κ. Hans – Rudolf Hodel
Ο πληρεξούσιος Υπουργός Α’ κ. Γεώργιος Πουκαμισάς
Ο Γραμματέας της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης
Ο υποψ. Δρ. Πολιτιστικής  Διπλωματίας, κ. Πέτρος Καψάσκης
Μουσικό μέρος: Ωδείο «Δημήτρης Μητρόπουλοσς» , καλλιτεχνική διεφθυνση Ελένης Σρούσσα Συμμετέχουν: Η Παιδική Νεανική Ορχήστρα της Νίνας Πατρικίδου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και λυρικοί καλλιτέχνες Παρουσίαση: Μαρία Λυσσάνδρου, αρχισυντάκτρια περιοδικού «Hellenic Nexus» Εκδήλωση:
«240 Χρόνια Ι. Καποδίστριας. Ο Έλληνας Διπλωμάτης που άλλαξε τον ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσατήρης, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δικτύου "Ιωάννης Καποδίστριας ".