"Οι πρόσφυγες στη Νεοελληνική Λογοτεχνία". Από τον ξεριζωμό των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό.

Μία ώρα, που έμοιαζε να πέρασε μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ήταν η διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη "Αίγινα - Κοινωνία Πολιτών", το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο "Μιράντα". Η εκδήλωση ήταν ένα "ταξίδι" στο χρόνο, που ξεκίνησε από τον ξεριζωμό των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία και ολοκληρώθηκε στον πόλεμο της Συρίας και το προσφυγικό. Τίτλος της εκδήλωσης: "Οι πρόσφυγες στη Νεοελληνική Λογοτεχνία".

Την παρουσίαση έκανε ο Αντώνης Ντελής, ενώ η Προνόη Θεολογίδου διάβασε τα λογοτεχνικά κείμενα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το γνωστό ποίημα της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ: "Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του", που από μία κακή συγκυρία, δεν ήταν κατέστη δυνατόν να καταγραφή στην κάμερα. Ήταν μία υπέροχη ανάγνωση από την Προνόη Θεολογίδου, που φόρτισε συγκινησιακά το κοινό, το οποίο ανταποκρίθηκε με ένα θερμό χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, για να δοθούν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png