Με ομιλία για την "Οδησσό των Ελλήνων", ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την άφιξη και την ορκωμοσία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.


Στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ η έναρξη των τετραήμερων εκδηλώσεων του Δήμου Αίγινας, για τον εορτασμό της επετείου της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα. Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας. Την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια, στο ρόλο της Αίγινας ως πρώτης πρωτεύουσας, τις πρώτες στιγμές του Ελληνικού Κράτους, αλλά και στα εμβληματικά κτίρια της περιόδου όπως το Ορφανοτροφείο και το Εϋνάρδειο που παραμένουν έρημα και αναξιοποίητα.

Ακολούθησε μία ομιλία με τίτλο: "Ταξιδεύοντας στην Οδησσό των Ελλήνων", με ομιλητές τον εκπαιδευτικό κύριο Κώστα Σταυρόπουλο και τον υπεύθυνο του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου κύριο Γιώργο Καλοκέντη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκ μέρους του Δήμου Αίγινας ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς και η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν O Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Καποδίστριας" και o Σύλλογος "Ολβία Πόλις" - Πολίτες για την Ευρώπη και τον Πολιτισμό. Η ομιλία συνοδεύτηκε με video από ταξίδια του κυρίου Καλοκέντη στην Οδησσό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png