Επετειακή εκδήλωση για την Κύπρο, από την Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική.


Την 6η επετειακή εκδήλωση για την Κύπρο διοργάνωσε χθες στην αίθουσα "Σοφία Μηλιώτη" στο Γενικό Λύκειο,  η Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική. Την εκδήλωση παρουσίασε εκ μέρους της ομάδας η κυρία Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη και συντόνισε ο κύριος Νίκος Καραβαζάκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε αρχειακό ντοκουμέντο με τίτλος "Οι Γυναίκες Επιστρέφουν". Εισηγήσεις έκαναν ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπριών Ελλάδος κύριος Γ. Συλούρης και η νομικός κυρία Σ. Φωτιάδη μέλος του Δ.Σ. της Συντονιστικής Επιτροπής Υποστήριξης Αγώνα Ελεύθερης Κύπρου. Για την χθεσινή εκδήλωση εξέδωσε Δελτίο Τύπου η Ομάδα Πολιτών Αίγινας για την Ελληνική Πολιτική στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:

"Εκτεταμένα ενημερωτική και μεστή μαχητικότητας υπήρξε η πολιτική εκδήλωση για το Κυπριακό Ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας, κ. Γ. Συλλούρης, παρουσίασε τις επίκαιρες εξελίξεις στο Κυπριακό, ανέδειξε την συνέχεια της κυπριακής πολιτικής από το 2004 και έπειτα στο ζήτημα της ανακήρυξης και οριοθέτησης της κυπριακής ΑΟΖ, εξήρε την επιτευχθείσα σύμπλευση Ελλάδας - Κύπρου στις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά. Η νομικός κα Α. Φωτιάδου παρουσίασε τον αμφίσημο ρόλο του ΟΗΕ στην υποστήριξη του Κυπριακού και τον ρόλο της κοινωνικής μαχητικότητας προκειμένου να ακυρωθεί η πρόταση της δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας για τη μεγαλόνησο, λύση χωρίς ιστορικό και νομικό προηγούμενο και μη λειτουργική θεσμικά και κοινωνικά.

Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή του κοινού με τοποθετήσεις για το πώς προδόθηκε η Κύπρος, με καταθέσεις προσωπικών εμπειριών και με ερωτήσεις σχετικά με τα προηγούμενα της τουρκικής εισβολής που να δικαιολογούν την εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Ερώτημα ετέθη και για την τύχη των εποίκων εφόσον επιτευχθεί ορθή λύση για το Κυπριακό.

Καταφανώς αναδείχθηκε η οικονομική ισχύς που αποκτά η Κύπρος μέσω των ποσοστών επί των πωλήσεων από την εξόρυξη των ενεργειακών κοιτασμάτων της και η αντίστοιχη δυνατότητα για την Ελλάδα. Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσής μας: το βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι", τις επιχειρήσεις "Θολός" και "Αφαία".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png