Ημερίδα για την αλιεία στην Αίγινα, με στόχο την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση.


Ημερίδα με θέμα την αλιεία διοργάνωσε Οργάνωση Μελών Σύριζα Αίγινας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο ξενοδοχείο "Μιράντα" και παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αποτύπωσε τόσο την υφιστάμενη κατάσταση από την πλευρά των φορέων της κεντρικής διοίκησης που εκπροσωπήθηκαν, όσο και από τις τοποθετήσεις των φορέων της αλιείας στην Αίγινα, των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών αλιέων.

Η επιθυμία και των δύο πλευρών να καταγράψουν την ουσία των ζητημάτων του κλάδου φαίνεται και από το γεγονός, ότι η εκδήλωση διήρκεσε περισσότερο από δυόμιση ώρες, χωρίς διάλειμμα και χωρίς να υποβαθμιστεί με το πέρασμα της ώρας το ενδιαφέρον για τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων.
 
Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ελένη Σταματάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο και τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη. Εισηγήσεις σε θέματα της ειδικότητά τους έκαναν οι: Χρήστος Λαμπρίδης, εκ μέρους της κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Λιμένων - Λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων, με θέμα: "Η συμβολή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ,στην ανάπτυξη της Αλιείας", ο Δημήτρης  Βάτσος, Ιχθυολόγος, μέλος του τμήματος Αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα: "Ελληνική Αλιεία: υφιστάμενη κατάσταση, προοπτική και μέλλον", ο Δημήτρης Καρακώστας, Γεωπόνος, μέλος του τμήματος Αγροτικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: "Βιώσιμη και Αειφορική Αλιεία" και η κυρία Βούλα  Τουτουντζή, Εκπαιδευτικός, περιφερειακή σύμβουλος, υπεύθυνη τμήματος αλιείας Περιφέρειας Αττικής, που αναφέρθηκε σε μια σειρά  προβλημάτων του επαγγέλματος και στις αρμοδιότητες της περιφέρειας στα  θέματα αλιείας. 
 
Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους της Οργάνωση Μελών Σύριζα Αίγινας ο κύριος Παναγιώτης Πατσακιός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png