Αφιέρωμα στη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Αίγινα, "μέσα από τα μάτια μιας δασκάλας".

Γνωστούς ή και κάποιους άλλους λιγότερο ή παραμελημένους "θησαυρούς" του νησιού, που προέρχονται από την βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο της Αίγινας, παρουσίασε η εκπαιδευτικός κυρία Άννα Ρόδη, σε ομιλία λίγες ημέρες πριν στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Μία εισήγηση που ανέδειξε για μία ακόμη φορά τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, μέσα από τη μελέτη και την καταγραφή, το φωτογραφικό φακό, αλλά και ένα ιδιαίτερο συστατικό που λειτούργησε ως καταλύτης στην εισήγησή της: την αγάπη και την προσπάθεια για τη διαφύλαξη αυτών των πολιτιστικών στοιχείων.

Η Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Αίγινα, αποτελεί άλλωστε ένα τμήμα της ιστορίας του νησιού, που πάντα προκαλεί το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, όπως συνέβη και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της κυρίας Άννας Ρόδη, το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png