Ημερίδα για την ενημέρωση των αγροτών στην Αίγινα.


Στο πλαίσιο της έκδοσης της Πρόσκλησης για το Υπομέτρο 4.1 "Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις", πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ενημερωτική εκδήλωση από την Περιφέρεια Αττικής με θέμα "Ενημέρωση για τα Σχέδια Βελτίωση στην Περιφέρεια Αττικής". Η συμμετοχή των αγροτών του νησιού ήταν πολύ μικρή. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κύριος Νίκος Αλυφαντής εξηγώντας του λόγους είπε ανάμεσα σε άλλα ότι: "Έχω την εντύπωση ότι ζούμε σε άλλη χώρα. Ο κόσμος παλεύει να πληρώσει τις ρυθμίσεις κι όχι να κάνει επενδύσεις", περιγράφοντας την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες του νησιού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ενώ την ενημερωτική ομιλία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Κώστας Γεννίτσαρης και Αντώνης Ντελής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας οι επενδύσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του Υπομέτρου 4.1, προϋπολογισμού 9.309.915 ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής, έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων, τη βελτίωση του περιβαλλοντικού προφίλ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, την άμβλυνση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή και τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου, επιδιώκεται, με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες του αγροτικού τομέα, η βέλτιστη και ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων και η επιπλέον ενίσχυση των νέων αγροτών.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους να σπεύσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις στήριξής τους, με δεδομένο ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 2 Μαΐου 2018.