"Σχολικά κτίρια της Αίγινας. Από το νεοκλασικισμό στο μοντέρνο". Ομιλία του Αναστάση Παπαδάκη στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον, παρακολούθησε το κοινό την εισήγηση του κυρίου Αναστάση Παπαδάκη, τελειόφοιτου του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε εκδήλωση που έγινε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, με θέμα "Σχολικά κτίρια της Αίγινας. Από το νεοκλασικισμό στο μοντέρνο". Η τεκμηριωμένη παρουσίαση, δημιούργησε μια αναλυτική εικόνα για τα πλαίσια, που διαμόρφωναν κάθε φορά, τις επιλογές στην σχεδίαση και στην υλοποίηση τον σχολικών κτιρίων από το ξεκίνημα του νέου ελληνικού κράτους ως τα μέσα του 20ου αιώνα.

Καποδιστριακά κτίρια, όπως το Ορφανοτροφείο - Φυλακές, το Δημοτικό Θέατρο, το Εϋνάρδειο ή και άλλα με ειδική σημασία στην παρουσίαση, όπως το σχολείο της Κυψέλης και τα άλλα κτίρια που συνθέτουν τη πλατεία της, μεταγενέστερα τα έργα και τα σχέδια του Πικιώνη, δημιούργησαν μία νοσταλγική ατμόσφαιρα.
 
Την εκδήλωση προλόγισε ο κύριος Γιώργος Μπήτρος και παρακολούθησε η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Φίλιππος Τζίτζης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης κύριος Κώστας Λορέντζος, εκπρόσωποι συλλόγου και φορέων του νησιού.