Ομιλία για το φιστίκι Αιγίνης, από τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

 
Ομιλία για το φιστίκι Αιγίνης, από τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, προλόγισε η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Μαριλένα Γιαννούλη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ  κ. Σπύρος Σπυρίδων.


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες εισηγήσεις.. Η πρώτη με εισηγητή τον Δρ Παναγιώτη Μυλωνά, Αναπληρωτή Διευθυντή του Ινστιτούτου με θέμα: "Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και η συνεισφορά στην ελληνική γεωργία"  και η δεύτερη με θέμα: "Βιολογική καταπολέμηση εχθρών της φιστικιάς μέσα στον οικιστικό ιστό".

Η επόμενη εισήγηση είχε τίτλο: "Οικολογικό αποτύπωμα και μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της καλλιέργειας και τη μεταποίησης του φιστικιών" από την Δρ Μαρία Ντούλα, Ερευνήτρια, Προϊσταμένη Εργαστηρίου Μη Παρασιτκών Ασθενειών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ  κ. Σπύρος Σπυρίδων, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ηλίας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής, η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Μαριλένα Γιαννούλη, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας κ. Νίκος Αλυφαντής, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας κ. Νίκος Γιαννούλης, μέλη των αγροτικών συλλόγων, ο κ. Παναγιώτης Πατσακιός συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, εκπρόσωποι συλλόγων και καλλιεργητές.