Ομιλία Θοδωρή Δρίτσα. "Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις για τα μεγάλα προβλήματα και για την εναλλακτική μας πολιτική για ένα καλύτερο αύριο".

 
Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του κόμματος, η Οργάνωση Μελών Σύριζα -Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας, διοργάνωσε στο προαύλιο του ξενοδοχείου "Μιράντα", το Σάββατο 16 Οκτωβρίου εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων - Τομεάρχη Εθνικής άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Αντώνης Ντελής, μέλος της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας Π.Σ. και δημοτικός σύμβουλος.


Ο Θοδωρής Δρίτσας ξεκίνησε την ομιλία του, κάνοντας αναφορά στην απώλεια του αδελφού του συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Παναγιώτη Πατσακιού: "Το μήνυμα ο Παναγιώτης το πήρε όταν ήμασταν στο τέλος της σημερινής περιοδείας. Είχαμε πάει στο Δήμαρχο μία ώρα είχαμε πάει στο Λιμεναρχείο, είχαμε πάει στο στο Σύλλογο Επαγγελματιών, είχαμε πάει στον Συνεταιρισμό των παραγωγών και στο Σύλλογο των Φιστικοπαραγωγών και επιστρέφαμε μετά από πολύ σημαντικές συζητήσεις που κάναμε για να συναντηθούμε με τα δύο σωματεία των αλιέων όπου και τελείωσε η σημερινή μας δραστηριότητα και οι συναντήσεις και αύριο θα έχουμε το Κέντρο Υγείας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και εκεί ακριβώς πήρε ο Παναγιώτης το μήνυμα για την απώλεια του αδερφού του. Σχεδόν ήθελε να μείνει, συγκλονίστηκε και δεν μπορούσε να κρατηθεί καν όρθιος, αλλά βέβαια και η Ντίνα και εγώ και η Ειρήνη αφού του σφίξαμε με το χέρι του είπαμε να φύγει αμέσως και αυτό έκανε δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς".
 
Ο κ. Δρίτσας ευχήθηκε στον κ. Παναγιώτη Πατσακιό να είναι δυνατός ο ίδιος, ο δικοί του και όλη του η οικογένεια.
 
Ξεκινώντας την ομιλία του είπε: "Είναι βέβαιο, ότι υπάρχουν και μικρά και μεγάλα προβλήματα, δηλαδή προβλήματα που η ανθρωπότητα συγκρούεται μ' αυτά δεκαετίες ή και αιώνες. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν προβλήματα μεγάλα, που για να λυθούν δεν χρειάζεται μόνο η κινητοποίηση ενός κόμματος ή κάποιων κοινωνικών ομάδων και κάποιων κυβερνήσεων, αλλά χρειάζονται επίμονες προσπάθειες ανάτασης σε πολλαπλά επίπεδα και της πολιτικής και της κοινωνικής δράσης και των ιδεών και των αξιών.

Αλλά παρόλα αυτά, ακόμα και αυτά που σε αντιστοίχιση με τα μεγάλα προβλήματα θεωρούνται μικρά, δηλαδή καθημερινά και που μπορεί πράγματι να τα επιλύσει μία καλή Δημοτική Αρχή που έχει βάλει ένα πρόγραμμα ένα στόχο, έχει μία στήριξη σε από την κοινωνία την οποία υπηρετεί ή αντίστοιχα μία κυβέρνηση, εντούτοις αν το σκεφτούμε λίγο περισσότερο, νομίζω ότι στην πραγματικότητα θα συμφωνήσουμε όλες και όλοι, έτσι τουλάχιστον το αισθάνομαι εγώ και σας το προτείνω, ότι δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα.

Η αλληλοσυσχέτιση και η αλληλεπίδραση των μικρών καθημερινών ζητημάτων με τις μεγάλες εκκρεμότητες της χειραφέτησης και της δημοκρατικής εξέλιξης των κοινωνιών είναι απολύτως συνυφασμένα ζητήματα. Και βέβαια όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι είμαστε είναι κάποιοι μπορεί να αρνούνται αυτό το ρόλο και να επιλέγουν μία άλλη στάση, αλλά κανένας δεν είναι άμοιρος των πιέσεων που τα καθημερινά προβλήματα ασκούν απάνω μας". Αναλυτικά η ομιλία του στο video.
 
Η εκδήλωση αφιερώθηκε στην μνήμη του Τάσου Κουράκη, πανεπιστημιακού, πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png