"Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα". Εκδήλωση για την παρουσίαση του ονόματος της παράταξης του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Αλεξίου.


"Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" είναι το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης του υποψήφιου δημάρχου κ. Νίκου Αλεξίου, της οποίας η εκδήλωση για την παρουσίαση του ονόματος και του σήματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αυλή του ξενοδοχείου "Μιράντα".

Τον κ. Αλεξίου προλόγισε ο κ. Κώστας Μωρόγιαννης, εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας, επιλαχών δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος (αναφέρονται και οι αυτοδιοικητικές ιδιότητες των προσώπων που πλαισίωσαν την εκδήλωση).

Χαιρέτησαν ο πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο επιχειρηματίας κ. Λευτέρης Χρυσοφάκης, αντιπρόεδρος του τμήματος βόλεϋ του Ολυμπιακού, πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ζήσης Χροναιός, συνταξιούχος εκπαιδευτικός πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εκπαιδευτικός κ. Θωμάς Κουρκούνας, προπονητής παλαιότερα στην ομάδα του Σαρωνικού και σε άλλα αθλητικά σωματεία.

Ο κ. Μωρόγιαννης κατά την απόφωνηση της εκδήλωσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην κυρία Φωτούλα Πιτσιλού, που παρακολούθησε από τη θέση των ακροατών. Η κυρία Πιτσιλού είχε κάνει μία πολύ μεγάλη δωρεά στο Κέντρο Υγείας, προσφέροντας πολύ ακριβά μηχανήματα για την λειτουργία των ιατρείων του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Ακολούθως στο βήμα προσήλθε ο κ. Νίκος Αλεξίου που παρουσίασε το όνομα και το σήμα της δημοτικής παράταξης, και ανέφερε τους λόγους της επιλογής του ονόματος και του σήματος.

"Σήμερα ξεκινάει πράγματι ένα ταξίδι, γιατί ταξίδι είναι, το οποίο θα φτάσει μέχρι το 2023 με πολιτικό πολιτισμό, με αλήθειες, με φρέσκες ιδέες, με νέους ανθρώπους με παλαιότερους, με παλαιότερα στελέχη της αυτοδιοίκησης. Πάνω από όλα όμως αυτό που έχει σημασία είναι το καλό της Αίγινας μας.

 Η Αίγινα μας είναι στο προσκήνιο πάντα, τα προβλήματα που υπάρχουν δεν μπορούν να περιμένουν, όσα είναι προς λύση πρέπει να λυθούν και από τους συνεργάτες μου και εμένα. Υπάρχει ήδη πρόταση και προτάσεις να προχωρήσουμε και σε καινούρια και να ολοκληρωθούν και ότι παλαιότερα έργα έχουν απομείνει.

Όσον αφορά βέβαια το σημερινό μας θέμα που είναι η παρουσίαση του σήματος και του ονόματος της παράταξης. Το όνομα συμβολικό, αλλά όχι μόνο συμβολικό: “Αίγινα πρώτη πρωτεύουσα”.

“Όταν ο Καποδίστριας ξεκίνησε από δω, γιατί από εδώ ξεκίνησαν όλα και η Αίγινα είναι η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Δυστυχώς στο πέρασμα των χρόνων υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα κάποιοι οι οποίοι φροντίζουν να αλλοιώνουν την αλήθεια", υπογράμμισε ο κ. Αλεξίου.

"Το σήμα μας συμβολίζει την ευημερία και την ειρήνη, όπως συμβολίζουν η δάφνη και η ελιά, όπως ήταν αποτυπωμένες  στο πρώτο νόμισμα που έκοψε ο Ιωάννης Καποδίστριας και γι' αυτό το λόγο με ευημερία, με πρόοδο και με ειρήνη θα προχωρήσουμε και εμείς εδώ στο νησί μας γυρίζοντας σελίδα σε πολλά πράγματα", πρόσθεσε παρουσιάζοντας το σήμα της παράταξης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της παράταξης που είναι επικεφαλής. Αναλυτικά την ομιλία του και τους χαιρετισμούς των προσώπων που πλαισίωσαν της εκδήλωση μπορείτε να δείτε στο video.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png