Ξεκίνησε το ιστορικό, επιστημονικό συνέδριο με θέμα: "Οι γεωγραφίες του Ιωάννη Καποδίστρια" στο ξενοδοχείο "Δανάη".

 
Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα, το ιστορικό, επιστημονικό συνέδριο με θέμα: "Οι γεωγραφίες του Ιωάννη Καποδίστρια", που θα διεξαχθεί το διήμερο 8 και 9 Απριλίου 2022 στο ξενοδοχείο "Δανάη" στην Αίγινα. Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της προεδρίας του Δήμου Αίγινας, στο Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" για τη διετία 2020 - 2022. και αποτελεί τον επίλογο του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 για τον Δήμο Αίγινας.


Το συνέδριο ξεκίνησε στις 5:30 το απόγευμα με τον χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Αίγινας και πρόεδρο του Δικτύου κ. Γιάννη Ζορμπά και την Αντιδήμαρχο κυρία Μαίρη Κουκούλη. Το συνέδριο προλόγισε ο κ. Γεώργιος Τσατήρης, υπεύθυνος του Δήμου Αίγινας στο Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας".
 
Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία από τον κ. Αναστάσιο-Ιωάννη Δ. Μεταξά, Αντιπρόεδρο της Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences (Paris), Επίτιμο Καθηγητή Πανεπιστημίων, με θέμα "Καποδιστριακή Πολιτική και Ευρωπαϊκή Νομιμοποίηση" και στη συνέχεια η πρώτη συνεδρία υπό την Προεδρία του κ. Νίκου Κουρκουμέλη, Υποστράτηγου εα, Δρ Ιστορίας Παν/μίου Ιωαννίνων,  Τένια Ρηγάκου «Δωρεές και αφιερώσεις εικόνων της οικογένειας Ιωάννη Καποδίστρια σε μονές και ναούς»,  Ελένη Ράπτη «Η ίδρυση του πρώτου Εθνικού Μουσείου στην Αίγινα από τον Ιωάννη Καποδίστρια», Γιώργος Τσατήρης «Η δημιουργία δικαίου επί Καποδίστρια» , Αμαλία Παππά «Τα Αρχεία στο Καποδιστριακό Κράτος: η ματαιωμένη προσπάθεια».
 
Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με ελαφρύ δείπνο.
 
Το συνέδριο από το Δήμο Αίγινας παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Πούντος, ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης δεν παρέστη λόγω προβλήματος υγείας.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Ανδρονίκη Τζομάκα, υπεύθυνη του Δικτύου Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" του Δήμου Ναυπλιέων, ο κ. Δημήτρης Μεταλληνός, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων και εκπρόσωπος του Δικτύου, ο κ. Γιάννος Πιερής εκπρόσωπος του Δικτύου από την Αμμόχωστο.
 
Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν αύριο στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο "Δανάη". Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png