Τριήμερο Κυκλικού Τουρισμού στην Αίγινα. Συζήτηση για τις βέλτιστες πρακτικές συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων τουρισμού του Αργοσαρωνικού.

 
Με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, ξεκίνησε σήμερα το Τριήμερο Κυκλικού Τουρισμού στην Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα, το Δίκτυο CIVINET Greece – Cyprus μαζί με τον Δήμο Αίγινας και μια σειρά τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, σας προσκαλεί σε ένα τριήμερο δράσεων αφιερωμένο στον κυκλικό τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Μαΐου 2022 στο νησί της Αίγινας.


Το τριήμερο διοργανώνεται με αφορμή εθελοντική δράση για τα «Μονοπάτια Πολιτισμού Αίγινας» που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας, την Trace Your Eco και τον Δήμο της Αίγινας στις 8-15 Μαΐου 2022.

Σκοπός των δράσεων του τριημέρου είναι η ανάδειξη του βιώσιμου τουρισμού και ειδικότερα η βιωματική γνωριμία του κοινού με τις αρχές και τις πρακτικές του περιπατητικού, του ποδηλατικού και του εν γένει «κυκλικού τουρισμού», δηλαδή του τουρισμού που βασίζεται στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.
 
Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο Κυκλικού Τουρισμού στην Αίγινα θα περιλαμβάνει περιήγηση στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού, βόλτα με ποδήλατο στην παραλιακή οδό Πέρδικας-Αίγινας, μετάβαση με καΐκι και μπάνιο στο νησάκι της Μονής και συζήτηση με εξειδικευμένους επιστήμονες και τοπικούς φορείς του Αργοσαρωνικού σχετικά με τη Στρατηγική Κυκλικού Τουρισμού της Περ. Εν. Νήσων Αττικής.
 
Στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, σήμερα το απόγευμα, την εκδήλωση προλόγισαν και συντόνισαν εκ μέρους του διοργανωτή φορέα CIVINET Greece – Cyprus,  ο κ. Κοσμάς Αναγνωστόπουλος και η κ. Μαρία Καλατζοπούλου. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Αίγινας η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη.
 
Το τριήμερο Κυκλικού Τουρισμού υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCIRCLE του Interreg MED, για το οποίο το CIVINET Greece-Cyprus έχει ρόλο Τεχνικού Εταίρου και Υπεύθυνου Επικοινωνίας, ενώ από τον Οκτώβριο του 2021 στο έργο έχει ενταχθεί και η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να συντάξει μια Στρατηγική Κυκλικού Τουρισμού για τα νησιά της.
 
Συνδιοργανωτές των δράσεων του τριημέρου αποτελούν: ο Δήμος Αίγινας, το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus, το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης, η άτυπη σύμπραξη για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα Ec(h)o και ο πολιτιστικός και εκπαιδευτικός φορέας για την αειφόρο ανάπτυξη Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων Καθετή.
 
Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από το πρώτο μέρος, με εισηγήσεις από φορείς Αργοσαρωνικού, ανάμεσά τους μίλησε και ο κ. Ασπέ Κουλόν (H.P. Coulon) πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας (δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να καταγραφεί η ομιλία του) που παρουσίασε την σπουδαία εργασία που έχουν φέρει σε πέρας στα μονοπάτια της Αίγινας, τις δράσεις και το υλικό που μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του Συλλόγου στο διαδίκτυο. Επίσης παρουσίασαν το έργο τους η Trace Your Eco, το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης, η Ec(h)o και η Καθετή.
 
Το τριήμερο περιλαμβάνει ακόμη:
 
Σάββατο 14/5
08.30-12.30: περπάτημα και μπάνιο στο νησάκι της Μονής (δράση του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας με την ομάδα Trace Your Eco)
13.00-17.00: φαγητό σε ταβέρνα της Πέρδικας
18.00-20.00: βόλτα με ποδήλατο από την Πέρδικα στην Αίγινα
21.00-24.00: περίπατος στα σοκάκια της Αίγινας και ποτό

Κυριακή 15/5
08.30-14.00: συμμετοχή σε πεζοπορία που οργανώνει ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας
14.00-18.00: μπάνιο και φαγητό σε ταβέρνα του Μαραθώνα
 
 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png