"Η Αίγινα τoυ Κωνσταντίνου Γαλάνη". Η εκδήλωση στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

 
Στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το πρώτο μέρος του αφιερώματος μνήμης με τίλο: "Η Αίγινα του Κωνσταντίνου Γαλάνη". Πρόκειται για ένα τιμητικό εικαστικό αφιέρωμα, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, μία έκθεση στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι εικαστικοί.


Η εκδήλωση στην αυλή του Λαογραφικού, ήταν ο πρόλογος της έκθεσης, ο οποίος περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδο, τον προσωπικό του φίλο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκο Πτερούδη, την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, Ελπίδα Θανοπούλου, το γιό του Γρηγόρη Γαλάνη, ιατρό και δημοτικό σύμβουλο, την αδελφή του Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού, συγγραφέα και την ανιψιά του, επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, η βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων Νόνη Δούνια, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Στέλιος Θεριανός, η αντιδήμαρχος Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Κουκούλης, Νίκος Πούντος, Σταμάτης Μαρμαρινός, Γιώργος Μούρτζης, Αντώνης Ντελής, η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού Μαριλένα Γιαννούλη, ο Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι και πλήθος κόσμου, που γέμισε με την παρουσία του την αυλή του Λαογραφικού.
 
Ο Κώστα Γαλάνης ένας άνθρωπος που βοήθησε πολύπλευρα τον πολιτισμό και την λαογραφία της Αίγινας, με την ακάματη και ανιδιοτελή προσφορά του, ο άνθρωπος της "παλιάς Αίγινας", ο φίλος, με αυτή την εκδήλωση τιμήθηκε από τους ανθρώπους που τον αγάπησαν, που εκτίμησαν την προσωπικότητά του, αφουγκράστηκαν τις ανησυχίες του και συμπορεύτηκαν στις πρωτοβουλίες του.
 
Ο Κώστας Γαλάνης ήταν μία μεγάλη απώλεια και για εμάς στο Aegina Portal. Με την καλή του την κουβέντα, με τον καλό του τον λόγο, στήριξε από τις πρώτες στιγμές το όνειρο δύο νέων ανθρώπων, σε μία εποχή που η έννοια της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας ήταν ακόμη στα σπάργανα και στο νησί έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png