Εξαιρετικές, με μεγάλο ενδιαφέρον, οι ομιλίες στην εκδήλωση του συλλόγου "Το Ελλάνιον Όρος", στην Παχειά Ράχη.

 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εξαιρετικές ομιλίες του Γιώργου Μπήτρου: "Η έναρξη της επανάστασης στην Αίγινα και η Παχιοράχη" και του Νεκτάριου Κουκούλη: "Αλλοτινές εποχές της Αίγινας μέσα από καρτ-ποστάλ". Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, που διοργάνωσε ο τοπικός σύλλογος "Το Ελλάνιον Όρος", με τον γενικό τίτλο: "Ιστορία - Πρόσωπα - Εικόνες", το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου.


Την χθεσινή βραδιά, που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού και είχε μεγάλη προσέλευση, προλόγισε και παρουσίασε η πρόεδρος του συλλόγου Βίλμα Σινάνογλου.


 

Εκτός από τις ομιλίες, παρουσιάστηκαν από το σύλλογο και δύο videos με αξιόλογο περιεχόμενό, που εκτός από το ενδιαφέρον προκάλεσαν και την συγκίνηση κατοίκων της Αίγινας, που αναγνώρισαν σ' αυτά πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Παχειάς Ράχης "Το Ελλάνιον Όρος", μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί όλα αυτά τα χρόνια, επιστρέφει στο παρελθόν και αναδεικνύει τις "ρίζες" της περιοχής, είτε αυτές αφορούν στην ιστορία, είτε στις παραδόσεις, είτε στους ίδιους τους ανθρώπους που έζησαν στο χωριό.
 
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο, ο σύλλογος διοργάνωσε μία ακόμη εκδήλωση που περιελάμβανε την προβολή της ταινίας "(συν)κάτοικοι" της Ολίβια Τάντο και συναυλία με τους Con-fusiOn Quartet: Aμφισσα Αδρακτά, Διονύση Σκριβάνο, Σταύρο Σώρρο και Kevin Green.
 
Οι δύο εκδηλώσεις αποτελούσαν μέρος του προγράμματος του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Τη χθεσινοβραδυνή εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαριλένα Γιαννούλη.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Κουκούλης, κ. Φίλιππος Τζίτζης, κ. Καίτη Σαλπέα, κ. Νίκος Πούντος, η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη, ο εφημέριος του ναού του Αγίου Διονυσίου π. Φιλόθεος Πετράκος, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, εκπρόσωποι συλλόγων και ένα μεγάλο κοινό που απόλαυσε μία προσεγμένη εκδήλωση, στο καλαίσθητα επιμελημένο προαύλιο του παλιού σχολείου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png