"Κατοικήσεις". Διάλογος με το νεοκλασικό σπίτι της Αίγινας, από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.

DSC_0008-laografiko-katoikseis-04.JPG

Μία εκδήλωση με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, σχετική με τα νεοκλασικά σπίτια της Αίγινας και τίτλο: "Κατοικήσεις", πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας, και παρουσίασε εξαιρετικό περιεχόμενο, όπως άλλωστε το σύνολο των εκδηλώσεων  και των δράσεων που έχει υλοποιήσει από το ξεκίνημά της η Ομάδα.
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο κ. Γιώργος Μπήτρος. Ο ομιλητές ήταν ο κ. Ιωάννης Δέδες,  αρχιτέκτων - μηχανικός και ο  κ. Αναστάσης Παπαδάκης,  αρχιτέκτων – μηχανικός, που ανέδειξαν τα θέματά τους, με νέα στοιχεία και σημαντικές πληροφορίες. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα κομψό κέρασμα, προσφορά της Οικογένειας Παπαδάκη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουκούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Πούντος, η πρόεδρος του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη, ο πρόεδρος της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος, ο σύμβουλος της Κοινότητας Αίγινας κ. Νίκος Αλεξίου και ένα μεγάλο κοινό που άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των δύο Αιγινητών επιστημόνων.