Ομιλία του καθηγητή Διονυσίου Καλαμάκη με θέμα: "Η Αίγινα στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας - Πρόταση για τους τάφους των Αιγινητών Σαλαμινομάχων".

2022-09-20_113000-omilia-kalamak-000i.jpg

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα  "Σαλαμίνια 2022",  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022,  διαδικτυακή ημερίδα σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας, υπό της αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Την ημερίδα πλαισίωσαν ως ομιλητές, σημαίνοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, που ανέλυσαν τη συμβολή των συμμαχικών πόλεων, αλλά και την καθοριστική σημασία της νικηφόρας μάχης που άλλαξε την πορεία ολόκληρου του Δυτικού Κόσμου.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, κ. Γεώργιος Παναγόπουλος. Την εκδήλωση προλόγισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γεώργιος Πατούλης.
Συντονιστής της διαδικτυακής ημερίδας ήταν ο Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου, μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής "Σαλαμίνια 2022". Την εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου Αίγινας παρακολούθησε η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη.
Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε με ομιλία του κ. Διονυσίου Χ. Καλαμάκη, Καθηγητή - Διευθυντή του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας, του Τμήματος Φιλολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: "Η Αίγινα στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας - Πρόταση για τους τάφους των Αιγινητών Σαλαμινομάχων".
To Aegina Portal παρακολούθησε την σημαντική αυτή ημερίδα, που έλαβε πλήθος θετικών σχολείων και παρουσιάζει σήμερα αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Καλαμάκη. Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Αντώνιο Πολυδώρου, την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, και τον καθηγητή κ. Διονύσιο Καλαμάκη, για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png