"Ζει ακόμα το Όραμα του Καποδίστρια;". Ομιλία του ιστορικού Ανδρέα Κούκου.

20230127_192552-00.jpg

"Ζει ακόμα το Όραμα του Καποδίστρια;", ήταν ο τίτλος της ομιλίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας και ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας.
 


Ομιλητής ήταν ο ιστορικός κ. Ανδρέα Κούκος, γνωστός στο νησί για το έργο του, ο οποίος επί σειρά ετών, λάμβανε μέρος με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, σε ημερίδες, εκδηλώσεις και συνέδρια στην Αίγινα, με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια. Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας ο κ. Στράτος Πανταβός, ενώ τον κ. Κούκο παρουσίασε ο κ. Γουέιν Χωλ, επίσης από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η κ. Φλώρα Αλυφαντή, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και ο κ. Ασπέ Κουλόν, πρόεδρος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο συγγραφέας και ερευνητής της καποδιστριακής περιόδου, πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης, η υποψήφια δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου, μέλη και φίλοι των δύο συλλόγων, που επίσης παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Κούκου. 

Το βιογραφικό του ομιλητή κ. Ανδρέα Κούκου:

Ο Ανδρέας Κούκος σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Πολέμου Ναυτικού. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. 

Είναι Ταξίαρχος ε.α. του Νομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Διδάσκει Νεότερη Ιστορία και Στρατηγική στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και στη Σχολή Πολέμου Ναυτικού, ενώ από το 2021 παρουσιάζει σειρά διαλέξεων στον τομέα Νεότερης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με συντονιστή τον Καθηγητή κ. Ιάκωβο Μιχαηλίδη.

Το 2010 ιδρύει την Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας-Ιωάννης Καποδίστριας της οποίας και είναι Πρόεδρος. Είχε την επιστημονική επιμέλεια των ιστορικών σειρών ντοκιμαντέρ "Ιωάννης Καποδίστριας: η ζωή και το έργο του", "Από την Άλωση στην Επανάσταση: Η γέννηση ενός έθνους-κράτους", "Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου" και "Η σφαγή της Χίου".

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται άρθρα σε ιστορικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png