"Ναυτικά Οχυρά Αίγινας 1936 – 1944". Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία στο Λαογραφικό Μουσείο, από τον ερευνητή Κωνσταντίνο Κυρίμη.

20231028_200429-oxira-aeginas.jpg

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο: "Ναυτικά Οχυρά Αίγινας 1936 – 1944".  Εισηγητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Κυρίμης, Συγγραφέας – Ιστορικός, Ερευνητής, που αποκάλυψε έναν άγνωστο, εντυπωσιακό κόσμο υπόγειων οχυρωματικών έργων και υποδομών.
 


Την εκδήλωση, που ήταν μέρος του προγράμματος του Δήμου Αίγινας, για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και διοργανώθηκε από την ΚΕΔΑ, προλόγισε ο κ. Γιώργος Μπήτρος, εκπαιδευτικός.

Ο κ Κωνσταντίνος Κυρίμης είναι συγγραφέας του βιβλίου "Υπόγειες ναυτικές οχυρώσεις στην Αττική (1936-44)". Έκδοση: Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας, 2022.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png