Ομιλία για τον Ιωάννη Καποδίστρια, από τον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστο Λούκο, στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας. 

20240127_185346.jpg

Ο Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χρήστος Λούκος, ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, προσκεκλημένος του "Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας". 


Την εκδήλωση, που ήταν μέρος του εορταστικού προγράμματος του Δήμου Αίγινας, για την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια, στις 26 Ιανουαρίου 1828 στην Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, προλόγισε ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Τσατήρης, εκπρόσωπος του Δήμου Αίγινας στο Δίκτυο.

20240127_183452.jpg

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και την Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Αγγελική Σίμωσι. Η εκδήλωση συενχίστηκε με την ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Χρήστου Λούκου, με αφετηρία το νέο του βιβλίο με τίτλο "Βιογραφία του Καποδίστρια".

20240127_201226.jpg


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png