"Σχολικός Εκφοβισμός: Σύγχρονες μορφές, έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση". Ομιλία του ψυχολόγου κ. Χρήστου Λορέντζου.

20240306_190546.jpg
"Σχολικός Εκφοβισμός: Σύγχρονες μορφές, έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση", ήταν το τίτλος της ομιλίας που  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.


Την εκδήλωση  διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Αίγινας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας.

Η εκδήλωση έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. 

Την ομιλία προλόγισε η κ. Ανθή Γελαδάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας. Τον κεντρικό ομιλητή, ψυχολόγο - ψυχοθεραπευτή κ. Χρήστο Λορέντζο, παρουσίασε ο κ. Νίκος Μελικόνης, καθηγητής στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος.

Ο κ. Λορέντζος μίλησε για το φαινόμενο του εκφοβισμού στα σχολεία, τις αιτίες που τον δημιουργούν, τις πολύπλευρες μορφές του, καθώς και το ρόλο των γονέων, της σχολικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος των παιδιών, στην έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπισή του και στην κατάλληλη στήριξη των μαθητών.

Σημειώνεται, ότι η δράση ξεκίνησε το πρωί, με την επίσκεψη του Λορέντζου στις τάξεις του σχολείου, όπου συνομίλησε με τους μαθητές.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Σωτήρης Μπήτρος και κ. Όλγα Πετρίτου και ένα μεγάλο κοινό που ενημερώθηκε για το κρίσιμο αυτό ζήτημα.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png