"Η οικονομική πολιτική του Χαρίλαου Τρικούπη και η εποχή μας". Ομιλία από τον κύριο Ανδρέα Αποστολίδη. .

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, το ίδιο και οι μηχανισμοί που τη στηρίζουν. Από το "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαρίλαου Τρικούπη, μέχρι τη σημερινή Τρόικα, στα γεγονότα αλλάζουν μόνο τα πρόσωπα και οι πτυχές του κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος. Το μοτίβο όμως παραμένει το ίδιο: πολιτικές σκοπιμότητες, ο αδηφάγος μηχανισμός του δημοσίου, οι τακτικές αλλαγές των κυβερνήσεων, οι διεθνείς ή οι ευρωπαϊκοί σχηματισμοί που δήθεν λειτουργούν ως εποπτικό όργανο, προστατεύοντας μόνο τα συμφέροντα των δανειστών. Η ομιλία του κυρίου Ανδρέα Αποστολίδη με θέμα "Η οικονομική πολιτική του Χαρίλαου Τρικούπη και η εποχή μας", στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης σήμερα το απόγευμα,



κατέδειξε τις ομοιότητες του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού κατά τη διάρκεια των πρωθυπουργικών περιόδων του Χαρίλαου Τρικούπη, αλλά και του αντιπάλου του, του Θεόδωρου Δηλιγιάννη. Η σκληρή φορολογική πολιτική, το χρεοστάσιο του 1893 και ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος των επόμενων χρόνων, οι επιπτώσεις που ακολούθησαν. Πολλά θυμίζουν τη σημερινή πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος. Μετά το τέλος της ομιλίας του κυρίου Ανδρέα Αποστολίδη ακολούθησε συζήτηση. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος και ο Σύλλογος Κοινωνικής Αρωγής Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png