Εβδομάδα Εrasmus+ στην Αίγινα.

Το Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης θα υποδεχτεί 13 ευρωπαίους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+,την Δευτέρα  1η Απριλίου 2019. Διανύουμε τον 3ο και τελευταίο χρόνο της συνεργασίας με σχολεία από την Ιρλανδία, Τουρκία, Τσεχία, Ισπανία, Εσθονία,καθώς και το συντονιστικό σχολείο της Ολλανδίας. Οι συνάδελφοί του εξωτερικού θα επισκεφτούν το σχολείο μας, όπως και τα δορυφορικά σχολεία στο Βαθύ και στο  Αγκίστρι. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα παρουσιαστούν στα σχολεία προγράμματα που επιμελήθηκαν οι  εκπαιδευτικοί μας, η επισκέπτρια υγείας κ. Αγάπη Κυρίτση, η κ. Κατερίνα Λιάπη εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και η θεατρολόγος του σχολείου μας κ. Φαίη Σβάνα. Η τοπική ομάδα Πελίτι Αίγινας σε συνεργασία με τους μαθητές μας και τους δασκάλους  θα φυτέψουν  στο σχολείο μας σπόρους και θα δημιουργήσουν τον δικό τους σχολικό κήπο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης διαμορφώνεται ως  εξής:    

ΔΕΥΤΕΡΑ : ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ
Οι μικροί μαθητές του σχολείου μας θα καλωσορίσουν τους φιλοξενούμενους μας με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα για τα μικρόβια από την κ. Αγάπη Κυρίτση και θα παίξουν διάφορα παιχνίδια  στην αυλή του σχολείου μας.
Οι φιλοξενούμενοι μας θα παρουσιάσουν δικά τους  τεχνολογικά κουτιά στην μαθητική μας κοινότητα.
Το απόγευμα θα επισκεφτούν το εργαστήρι αγγειοπλαστικής της κ. Μαρίας Κοττάκη, όπου θα μάθουν για το αιγινήτικο  κανάτι και θα παρακολουθήσουν την διαδικασία κατασκευής πήλινων αντικειμένων από την αγγειοπλάστρια.   

ΤΡΙΤΗ: ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΨΕΛΗΣ
Το πρωί με την προσέλευση των φιλοξενούμενων μας θα παρουσιαστούν τεχνολογικές κατασκευές  , όπου εχουν φτιαχτεί  από  τους μαθητές μας.
Η κ. Σβάνα και η κ. Λιάπη έγραψαν ένα θεατρικό έργο με τίτλο «Οι 12 θεοί του Ολύμπου και η Φιστικιά», το οποίο θα παρουσιάσουν  οι μαθητές της Ε΄ τάξης στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

ΤΕΤΑΡΤΗ:
Θα επισκεφτούμε το Σχολείο του Αγκιστρίου και θα δείξουμε τεχνολογικές κατασκευές, η κ. Κυρίστη θα παρουσιάσει το πρόγραμμα με τα μικρόβια στους μαθητές του Σχολείου.
Κατόπιν θα ξεναγήσουμε τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς στο νησί.

ΠΕΜΠΤΗ:
Το πρωί θα επισκεφτούμε το ναό της Αφαίας , στη συνέχεια  θα κατεβούμε στην Παλιαχώρα, εκεί  ο συνάδελφος κ. Νεκτάριος Κουκούλης θα μας ξεναγήσει στο βυζαντινό οικισμό.
Αργότερα θα επισκεφτούμε το σχολείο του Βαθέος, όπου οι μαθητές του σχολείου  θα παρουσιάσουν το τραγούδι της Άνοιξης «Τα Τιτιβίσματα» και την κατασκευή τους «Το ιστορικό φανάρι του Μπούζα».

 Θα παρουσιαστεί στο σχολείο τους το πρόγραμμα με τα μικρόβια  από την κ. Κυρίτση.
 
Παρασκευή
Θα γίνει η τελευταία συνάντηση των ξένων εκπαιδευτικών της συντονίστριας του προγράμματος και της Διευθύντριας της Κυψέλης, για  τον απολογισμό της επίσκεψης στο νησί μας. Θα γίνει προγραμματισμός για την επίσκεψη των εκπαιδευτικών μας (και μιας μαθήτριας του Σχολείου μας) στην Πράγα, όπου θα πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό κατασκευής ενός αυτοκινήτου με τα  συνεργαζόμενα σχολεία στο ERASMUS+.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης των εκπαιδευτικών, το Σχολείο της Κυψέλης θα είναι ανοικτό σε όλους  τους φορείς. Επίσης, όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την εργασία μας ,συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 22970-22143.  


Η Διευθύντρια
του Δημοτικού Σχολείου Κυψέλης
Ανθούλα Ντάφη
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png