Το πρόγραμμα της εορτής της Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 19:30: Μ. Εσπερινός και στη συνέχεια Λιτάνευσις της Ι. Εικόνος της Κοιμήσεως Θεοτόκου εκ του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού.

Πέμπτη 15/08, 7:00: Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. 19:00: Εσπερινός, Παράκλησις και Εγκώμια Εορτής Παναγίας

Παρασκευή 16/08: Θ. Λειτουργία. Κτιτορικά. Το βράδυ:
21:00 Εορταστική εκδήλωσις στο προαύλιο του Ι Ναού: Προβολή ενός ντοκυμαντέρ με θέμα τις θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας στο Άγιον Όρος.
21:45: Τα 40 άτομα ( ηλικίας από 7 έως 77 ετών) της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής "Εστουδιαντίνα Αίγινας" με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Αλέξανδρο Σπίτζινγκ θα μας προσφέρουν θαυμάσια ακούσματα Παραδοσιακής μουσικής. Συμμετέχει το χορευτικό Τμήμα του "Συλλόγου Γυναικών Αίγινας". Θα προσφερθούν κεράσματα, προσφορά των ενοριτών. Είσοδος ελεύθερη.
Ιερές Αγρυπνίες Αυγούστου:

Κυριακή 11 Αυγούστου, βράδυ: 21:30- 1:00, Αγρυπνία στο Ι Παρεκκλήσιο της Αγ. Παρασκευής

Κυριακή 25 Αυγούστου, βράδυ: 21:30-5:00, το πρωί της Δευτέρας, Ολονυκτία κατά την τάξιν του Αγίου Όρους στην Επισκοπή του Αγίου Διονυσίου στην "Παλαιοχώρα", όπου θα ψαλλούν και τα Εγκώμια στο κελλάκι του Αγίου.

Υπενθύμησις: Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 24/08 θα τελεστεί στον εορτάζοντα ομώνυμο Ι. Ναό του Νοσοκομείου της Αίγινας Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, με την συμμετοχή κλήρου και λαού. Αξίζει όλοι μας να υποστηρίξουμε, υλικά και πνευματικά, την συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομειακού Ιδρύματος, που φέρει το όνομα του πρώτου Πολιούχου του νησιού μας.
Εκ του Ι. Μητροπολιτικού Ναού