Η αναβίωση του εθίμου του Λειδινού στην Κυψέλη.

Λειδινέ μου Λειδινέ μου, τσαί κλισαρωμένε μου, όπου σε κλισαρώσανε με την ψιλή κλισάρα! Με αυτά τα λόγια αρχίζει το μοιρολόι στο πανάρχαιο έθιμο του Λειδινού. Στην Κυψέλη, μοναδικό τόπο που το έθιμο έφτασε έως τις μέρες μας και που ο Μορφωτικός και πολιτιστικός Σύλλογος της κοινότητας, κάθε χρόνο με τις γυναίκες και τα παιδιά του χωριού συνεχίζουν να το αναβιώνουν κρατώντας ζωντανή την παράδοση του νησιού μας.

Συνυφασμένο με την αγροτική ζωή, το προϊστορικό αυτό έθιμο έρχεται να μας θυμίσει πως η Αιγινήτικη γη μέσα στο πέρασμα των αιώνων με τους καρπούς της κράτησε και κρατάει πρωταρχικό ρόλο στην οικονομία και τον πολιτισμό της.

Έτσι πριν αρχίσει η γιορτή του σύγχρονου καρπού της του φιστικιού που την ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, εμείς με τον Λειδινό, θα γιορτάσουμε τα παλιά γεννήματα της αιώνιας αυτής γης, το στάρι και το κρασί.
Σας περιμένουμε στην Πλατεία της Κυψέλης την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 να συμμετάσχετε στο έθιμο του Λειδινού με μουσικές, χορούς και μεζέδες. Στο γλέντι θα μας συντροφεύσουν ο Δημήτρης Εικοσπεντάκης βιολί, λύρα ο Σταύρος Σώρρος, κιθάρα και ο Βαγγέλης Σώρρος στα κρουστά.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της ΚΕΔΑ και της Κοινότητας Κυψέλης Μορφωτικός και Πολιτιστικός σύλλογος Κυψέλης Αίγινα.