12ο Aegina Fistiki Fest. Αφιέρωμα στον Κώστα Ανδρέου στο Λαογραφικό Μουσείο.

Στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 12ουAegina Fistiki Fest, την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζεται το Αφιέρωμα στον Κώστα Ανδρέου, ζωγράφο, γλύπτη και χαράκτη:
Στις 19:30, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας, έκθεση ζωγραφικής του.
(Διάρκεια έκθεσης: 3-24 Σεπτεμβρίου, καθημερινά 10.30-13.00 και 19.30-22.30)
Στις 20.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, έκθεση γλυπτικής του . Θα μιλήσουν ο Μάνος Στεφανίδης, συγγραφέας, κριτικός τέχνης και καθηγητής ΕΚΠΑ, και ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, ομότιμος καθηγητής ΑΣΚΤ. Χαιρετισμό θα απευθύνει  ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κώστα Ανδρέου, αρχιτέκτονας Νίκος Βαλής.
Οι εκθέσεις γίνονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κώστα Ανδρέου και τις επιμελείται ο εικαστικός Νεκτάριος Κοντοβράκης.
Την ημέρα των εγκαινίων ελεύθερη είσοδος
Διάρκεια έκθεσης: 3-24 Σεπτεμβρίου, καθημερινά εκτός Τρίτης 10:00-17:00
Είσοδος 4€
Ο Κώστας Ανδρέου (1917-2007) υπήρξε ένας σημαντικός Έλληνας της διασποράς, που απέσπασε τις μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις, κυρίως στη χώρα όπου εργάστηκε επί μισό αιώνα, τη Γαλλία. Ήταν γλύπτης, ζωγράφος, χαράκτης, κατασκευαστής μακετών και εφευρέτης τεχνικών. Συνεργάστηκε με τον LeCorbusierκαι τον Ιάννη Ξενάκη. Ήταν αυτοδίδακτος. Προσμέτρησε κατά τη διάρκεια της ζωής του περισσότερες από 250 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς και πολυάριθμα βραβεία και τιμές. Έζησε και εργάσθηκε αρκετά χρόνια στην Αίγινα, όπου ήλθε ως φίλος του Νίκου Νικολάου και αγόρασε το 1977 ένα σπίτι, στην είσοδο του οποίου υπάρχει πάντα η υπογραφή του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png