12ο Aegina Fistiki Fest. Οδηγίες για την τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά του Covid-19

12ο Aegina Fistiki Fest. Δελτίο Τύπου.

Αγαπητοί φίλοι του 12ουAegina Fistiki Fest,

Σας καλωσορίζουμε στην μεγάλη γιορτή του νησιού μας και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Η φετινή γιορτή, όπως όλοι γνωρίζετε, έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες προκλήσεις λόγω των μέτρων προφύλαξης κατά του covid-19. Η οργανωτική επιτροπή έχει καταβάλει την μέγιστη προσπάθεια ώστε να διασφαλιστούν τα υγειονομικά μέτρα, που ορίζονται από το σχετικό ΦΕΚ/ΚΥΑ4206/Β 12/9/2021. Στο πλαίσιο αυτό θα παρακαλούσαμε κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά να τηρήσει πιστά τις σχετικές οδηγίες, ώστε όλοι μας, εκθέτες, καλλιτέχνες, επισκέπτες και φίλοι του 12ουAegina Fistiki Fest 2021 να γιορτάσουμε με ασφάλεια τον πολύτιμο καρπό της Αίγινας.

Συγκεκριμένα μέτρα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε όλους τους κλειστούς χώρους, για τους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση
(π.χ. εμπορική έκθεση, συναυλίες στο Γήπεδο, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, ομιλίες στην αυλή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, εργαστήρια παιδικής ψυχαγωγίας και κεραμικής, εκδηλώσεις γαστρονομίας ή όπου αλλού υπάρχει συνάθροιση).

Εμπορική έκθεση κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου

Υποχρεωτική χρήση μάσκας
Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά πάγκο πώλησης
Μέχρι 2 άτομα σε κάθε περίπτερο 3Χ3
Διενέργεια 1 διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Κλειστοί χώροι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και χώροι διεξαγωγής εικαστικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκθέσεων.

(π.χ. Αίθουσα Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας, Αίθουσες Πύργου Μαρκέλλου, Ατελιέ Paul Walker)
Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) επισκέπτες και ανεμβολίαστους επισκέπτες που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο με την εφαρμογή covid free app. Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύναται να προσκομίζουν δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ.
2 μέτρα απόσταση μεταξύ των παρευρισκόμενων
1 άτομο ανά 15τ.μ.

Ανοιχτοί υπαίθριοι χώροι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και χώροι διεξαγωγής εικαστικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκθέσεων.

1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των παρευρισκόμενων
1 άτομο ανά 10τ.μ.
Ζωντανά θεάματα, παραστάσεις σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους (πχ συναυλία σττο Γήπεδο και θεατρική παράσταση και παιδική γαστρονομία στον αύλειο χώρο του Πύργου Μαρκέλλου)
Λειτουργία μόνο με καθήμενους, εμβολιασμένους, νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) επισκέπτες κα ιανεμβολίαστους επισκέπτες που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν.
Έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο με την εφαρμογή covid free app.
Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύναται να προσκομίζουν δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ.
Για χώρους έως 2000 θέσεων πληρότητα 65% με ταξιθεσία -κενός χώρος/θέση σε άτομα που δεν προσέρχονται μαζί.

Παιδική ψυχαγωγία

Είσοδος παιδιών με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test).

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα υποχρεούνται σε:

Ένα (1) εργαστηριακό rapid test /εβδομάδα, που πραγματοποιείται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.
Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα υποχρεούνται σε:

Δύο (2) εργαστηριακά rapid tests / εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του εργαζόμενου 10 ευρώ/ τεστ. Αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png