Εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, στο μνημείο της Ναυτικής Βάσης στον Τούρλο.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Αίγινας, πραγματοποιεί στις 19 Ιουνίου 2022 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ την καθιερωμένη ιστορική επίσκεψη στο "μνημείο των εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και την περίοδο του εμφυλίου πολέμου", στην περιοχή της Ναυτικής Βάσης στον Τούρλο. Πρόκειται για ένα μνημείο το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό, καθώς βρίσκεται μέσα στην ναυτική βάση και η πρόσβαση σε αυτό δεν είναι δημόσια.

Στις 19 Ιουνίου 1947 εκτελέστηκαν στον Τούρλο μαζικά και αιφνιδιαστικά 18 πολιτικοί κρατούμενοι,την προηγούμενη ημέρα 18 Ιουνίου με δόλιο τρόπο ,ο επικεφαλής του αποσπάσματος παρέλαβε από τις φυλακές της Αίγινας τους 18 για «μεταγωγή στις φυλακές Αβέρωφ. Το πλοίο αντί να πάει στον Πειραιά έκανε βόλτες όλη την ημέρα γύρω από το νησί και τα ξημερώματα της άλλης ημέρας έφτασε στον ερημικό όρμο του Τούρλου (19/6/47 όπου και θα ολοκληρωθεί το έγκλημα με απάτη και δειλία.

«Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας»
Με εκτίμηση
Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png