5ο Φεστιβάλ Τσακ Μπαμ. Το πρόγραμμα 15, 16 και 17 Ιουλίου 2022.

5ο Φεστιβάλ Τσακ Μπαμ. Το πρόγραμμα 15, 16 και 17 Ιουλίου 2022.

Παρασκευή 15.07
Μικρός Ελαιώνας στις 19.30
Songs to the Universe - Μία χορευτική παράσταση για τα όνειρα - Jonas Marx

Μικρός Ελαιώνας στις 21.00
Συναυλία - Άρτεμις Βαβάτσικα (μπαγιάν), Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου (κοντραμπάσο), Δήμητρα Κουστερίδου (αυτοσχέδια συνθεσάιζερ)
Μια παρουσίαση με στιγμιαία σύνθεση (free improv) σε συνεργασία με το Ον Off Στούντιο. Μια σμίξη ηχητικών δονήσεων, μελωδιών και απόκοσμων τόσο όσο γήινων συγκρούσεων.

Σάββατο 16.7
Μικρός Ελαιώνας στις 19.30
Κάπως Παράμερα (θεατρική παράσταση) - Σπύρος Δέτσικας & Βασίλης Τρυφουλτσάνης
Δύο άγνωστοι σε έναν μη τόπο, προσπαθούν να καταλάβουν, να θυμηθούν, πού είναι και γιατί είναι εκεί. Σαν χρυσόψαρα, η μνήμη τους ξεγελάει και η αναρώτηση ξεκινά απ' την αρχή. Υπάρχει άραγε κάποια θύμηση που θα τους λυτρώσει; Μια work in progress performance, με επιρροές από το έργο "Κοιμήσου Γλυκό μου παιδάκι" του Γιόν Φόσσε και το έργο "Υποσύνηθες" του Ζόρζ Περέκ.

Μικρός Ελαιώνας στις 20.30
Sweetbitter laughter (In memory of the two…) (παράσταση butoh) - Αλίκη Γεωργουλοπούλου
Μέσα από μνήμες και συνειρμούς, μια ιστορία ζωής ξετυλίγεται στο τώρα. Το χωράφι του Μεσαγρού μετατρέπεται σε σημείο διαλόγου μεταξύ ανείπωτων εξομολογήσεων και πεπραγμένων. Η συσχέτιση και ο διάλογος της performer με την εικαστική εγκατάσταση προτείνει μια διαφορετική εξερεύνηση του απρόβλεπτου και πιθανά μια εξέλιξη που ούτε η ίδια γνωρίζει.

* Η παράσταση της Αλίκης Γεωργοπούλου είχε εξελιχθεί σε διάλογο με την εγκατάσταση Ίχνη του Ανδρέα Θεόδωρου και της Κάκιας Χατζηγιαννίδη. Θα προσαρμοστεί στον καινούριο χώρο του Μικρού Ελαιώνα, δυστυχώς χωρίς την εγκατάσταση.

Πνευματικό Κέντρο Μεσαγρού στις 21.30
Προβολές - Επιμέλεια: Άρης Μιχαλόπουλος
Τι κοινό μπορεί να έχει μια πρωτοπόρος κινηματογραφίστρια με τον “Πάπα” της Pop Art; Η ψυχή του Muppet Show, o δημιουργός του “Twin Peaks” και μία video dance performance σε παραλία της Αίγινας; Από το μακρινό 1943 ταξιδεύουμε στον χρόνο με οδηγό την κινούμενη εικόνα καταλήγοντας στο Σήμερα. Ένας απροσδόκητος φιλμικός διάλογος βρίσκει φιλοξενία στις προβολές του Tsak Bam Festival στον Μεσαγρό.

Κυριακή 17.7

Καφενείο “Ο Σκάφωνας” στις 20:30
Something in the way (παράσταση αυτοσχεδιασμού) - Jonas Marx, Μαργαρίτα Παπάζογλου

Καφενείο “Ο Σκάφωνας” στις 21:00
(Συν) Κάτοικοι (προβολή) - σκηνοθεσία | κάμερα | μοντάζ: Oλίβια Τάντο - δημιουργική παραγωγός: Νικολέτα Ξεναρίου
Άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας, επαγγέλματος και καταγωγής - όλοι συνδεδεμένοι με το ότι συγκατοικούν στον ίδιο τόπο, την Αίγινα - απαντούν σε τρεις απλές ερωτήσεις: ποιοι είναι, τι θέλουν και πότε αισθάνονται ελεύθεροι.

Καφενείο “Ο Σκάφωνας” στις 21:30
Μουσική & Χορευτική Συνάντηση Jamming - με όσους έχουν κέφι και όργανα.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν αυτοσχέδια Bam projects. Συντονίζει η Μαργαρίτα Παπάζογλου.

Ενημέρωση: Λόγω καιρικών συνθηκών οι προγραμματισμένες εξωτερικές τοποθεσίες ( Χωράφι + Αλώνι) δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Μόλις βρέθηκε ένας υπέροχος εναλλακτικός χώρος σε ένα Μικρό Ελαιώνα στο Μεσαγρό, χάρη στη βοήθεια της Σοφίας, Νιόβης, Πασχαλίνας και του καφέ Σκάφωνας.
Ακολουθήστε το χάρτη για καθοδήγηση και σημειώστε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα της Κυριακής.
Δυστυχώς, για προφανείς λόγους, οι εγκαταστάσεις της Κάκιας Χατζηγιαννίδη, του Ανδρέα Θεοδώρου και του Γιάννη Βλαχάκη δεν είναι επισκέψιμες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png