13ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλία της Αίγινας, από την Πέμπτη 15 έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις 


Η Αγροτική – Εμπορική Έκθεση του 13ου Aegina Fistiki Fest πραγματοποιείται από την Πέμπτη 15 έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 και αναμένεται, όπως κάθε χρόνο, να προσελκύσει πλήθος επισκεπτών, κυρίως κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση επισκεπτών και εκθετών θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τετάρτη 15 έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, τόσο στην παραλία όσο και στους γύρω δρόμους της πόλης της Αίγινας, που έχουν ως ακολούθως:


Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 – Στήσιμο περιπτέρων

1. 18:00 – 21:00: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το ρεύμα της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας, από το ύψος του παλαιού Δημαρχείου έως την Παναγίτσα.

Το ρεύμα κυκλοφορίας από την Παναγίτσα προς το Λιμάνι Αίγινας παραμένει ανοικτό.

2. Η παραλιακή Λεωφόρος Δημοκρατίας παραμείνει κλειστή και στα δύο ρεύματα από τις 21:00 έως τις 00:30, όπως ούτως ή άλλως ισχύει.


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

1. 10:00 – 14:00 & 18:00 – 00:30: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το ρεύμα της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας από τα εκδοτήρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έως την Παναγίτσα.

Το ρεύμα κυκλοφορίας από την Παναγίτσα προς το Λιμάνι Αίγινας παραμένει ανοικτό έως τις 18:00.

2. 18:00 – 00:30: Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας και από τα δύο ρεύματα.

3. 18:00 – 21:00: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της οδού Αιακού, από το ύψος της οδού Σπύρου Ρόδη, λόγω των εκδηλώσεων παιδικής ψυχαγωγίας στον Πύργο Μαρκέλλου.

Προσοχή: Από τις καθόδους Αιακού, Ιουλίας Κάτσα και Λεονάρδου Λαδά προς τη Λεωφόρο Δημοκρατίας τα οχήματα κινούνται υποχρεωτικά προς τα δεξιά, δηλαδή με κατεύθυνση προς τα εκδοτήρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

1. 10:00 – 14:00 & 18:00 – 00:30: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το ρεύμα της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης, κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας από τα εκδοτήρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έως την Παναγίτσα.

Το ρεύμα κυκλοφορίας από την Παναγίτσα προς το Λιμάνι Αίγινας παραμένει ανοικτό έως τις 18:00.

2. 18:00 – 00:30: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας και από τα δύο ρεύματα.

3. 17:00 – 21:00: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της οδού Αιακού, από το ύψος της οδού Σπύρου Ρόδη, λόγω των εκδηλώσεων παιδικής ψυχαγωγίας στον Πύργο Μαρκέλλου.

Προσοχή:  Από τις καθόδους Αιακού, Ιουλίας Κάτσα και Λεονάρδου Λαδά προς τη Λεωφόρο Δημοκρατίας τα οχήματα κινούνται υποχρεωτικά προς τα δεξιά, δηλαδή με κατεύθυνση προς τα εκδοτήρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

1. 10:00 – 14:00 & 18:00 – 00:30: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το ρεύμα της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας, από τα εκδοτήρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έως την Παναγίτσα.

Το ρεύμα κυκλοφορίας από την Παναγίτσα προς το Λιμάνι Αίγινας παραμένει ανοικτό έως τις 18:00.

2. 18:00 – 00:30: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας, και από τα δύο ρεύματα.

3. 11:30 – 13:30 & 17:00 – 21:00: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της οδού Αιακού από το ύψος της οδού Σπύρου Ρόδη, λόγω των εκδηλώσεων παιδικής ψυχαγωγίας στον Πύργο Μαρκέλλου.

Προσοχή: Από τις καθόδους Αιακού, Ιουλίας Κάτσα και Λεονάρδου Λαδά προς τη Λεωφόρο Δημοκρατίας τα οχήματα κινούνται υποχρεωτικά προς τα δεξιά, δηλαδή με κατεύθυνση προς τα εκδοτήρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022


1. 10:00 – 00:30: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το ρεύμα της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας, από τα εκδοτήρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έως την Παναγίτσα.

2. 10:00 – 14:30 & 22:00 – 00:30: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας και από τα δύο ρεύματα.

3. 10:00 – 14:00: Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος της οδού Αιακού, από το ύψος της οδού Σπύρου Ρόδη, λόγω των εκδηλώσεων παιδικής ψυχαγωγίας στον Πύργο Μαρκέλλου.

Προσοχή: Από τις καθόδους Αιακού, Ιουλίας Κάτσα και Λεονάρδου Λαδά προς τη Λεωφόρο Δημοκρατίας τα οχήματα κινούνται υποχρεωτικά προς τα δεξιά, δηλαδή με κατεύθυνση προς τα εκδοτήρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


Κατά τις ανωτέρω ημέρες και ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων (αλλά και των ΚΤΕΛ) θα πραγματοποιείται μέσω των περιφερειακών οδών, ενώ θα υπάρχει και ειδική σήμανση για τις παρακάμψεις, προς διευκόλυνση των οδηγών, καθώς και επίβλεψη από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.


Απαγορεύεται επί 24ώρου βάσεως η στάθμευση οχημάτων στις οδούς Στρατηγού Πετρίτη, Σπύρου Ρόδη, Αφαίας και Καποδιστρίου (μέχρι το ύψος του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου), καθ’ όλη τη διάρκεια του 13ου Aegina Fistki Fest.


Η οδός Σπύρου Ρόδη παραμένει ανοικτή προς διευκόλυνση της διέλευσης οχημάτων και κατά τις ώρες λειτουργίας της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης.


Απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων κατά μήκος της παραλιακής Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου της πόλης της Αίγινας, προς διευκόλυνση των επισκεπτών της έκθεσης.


Το Aegina Fistiki Fest αποτελεί τη μεγαλύτερη εμπορική και πολιτιστική εκδήλωση του νησιού μας. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διεξαγωγή του, ευελπιστούμε στη συνεργασία και στην κατανόησή σας.


Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε στην Γιορτή της Αίγινας και του Φιστικιού!


Νίκος Πτερούδης

Πρόεδρος
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png