Δήμος Αίγινας. Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες και έχουν ως εξής:

23 Οκτωβρίου 2022 – Ημέρα Κυριακή

Ώρα 19:30: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της εικαστικού Στέλλας Κάππου με τίτλο «Πολεμικά Πλοία» στο πλαίσιο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Μπήτρος

26 Οκτωβρίου 2022 – Ημέρα Τετάρτη

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγίας Μαρίνας.

28 Οκτωβρίου 2022 – Ημέρα Παρασκευή

Έδρα Δήμου

Ώρα 07:00: Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.00: Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη. Η υποστολή θα γίνει στις 18.30 κατά την ίδια τάξη.

Ώρα 09:30: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας (Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβασή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό. Προσέλευση επισήμων και αντιπροσωπειών Σχολείων με την σημαία τους. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ. Χρίστο Ρέππα.

Ώρα 11:00: Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι μαθητές των Σχολείων και οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας (Ηρώο Πεσόντων).

Θα ψαλεί Τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και κατόπιν θα παιανίσει o Εθνικός Ύμνος από την μπάντα του Συλλόγου ΜΟΥ.Σ.Α.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στην Παλαιά Προβλήτα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ώρα 12:00: Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος, εκπαιδευτικός.

Ώρα 12:45: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Παλαιά Προβλήτα από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κυψέλης και τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος.

Ώρα 13:15: Bράβευση επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2021 - 2022 στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και ξενάγησή τους στην έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Στέλλας Κάππου «Πολεμικά Πλοία».

Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν τα αντίστοιχα Συμβούλια.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα Σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων μπορούν μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφανιών να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κ.λ.π. προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν στον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 25η-10-2022, ημέρα Τρίτη στο τηλέφωνο 22970 22252 ή στο Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 22973 20013.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png