Πανήγυρις Αγίου Διονυσίου. Επέτειος 400 χρόνων. Πρόγραμμα 11 - 17 Δεκεμβρίου 2022.


Δευτέρα 12/12 (Αγ. Σπυρίδωνος) 7:΅00- 9:45, Όρθρος-Θ.Λ (εντός).

Τετάρτη 14/12, 5:30-8:15 , ‘Ορθρος- Θ.Λ εις την Ι. Μονήν Αγ. Νεκταρίου.

Πέμπτη 15/12 (Αγ. Ελευθερίου), 7:00-9:45 , Όρθρος-Θ.Λ εις Ι . Ναόν Αγ. Παρασκευής.

Το Πρόγραμμα της Πανηγύρεως του Πρώτου Πολιούχου και Αρχιεπισκόπου Αιγίνης Αγίου Διονυσίου του εκ Ζακύνθου του θαυματουργού, επι τη Επετείω των 400 χρόνων από της Σεπτής Κοιμήσεως του (17/12/1622-17/12/2022) και σύμφωνα με το κυκλοφορήσαν Πρόγραμμα των τριημέρων εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, έχει ως εξής:

Παρασκευή 16/12, 18:30 Μέγας Εσπερινός εις τον Μητροπολιτικόν Ι. Ναόν, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της νήσου.

Σάββατο 17/12 (πανήγυρις Αγ. Διονυσίου). 7:00 Ακολουθία του Όρθρου εις τον Ι. Μητροπολιτικόν Ναόν. 7:30 Καταβασίες και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ώρα 10:00 Δοξολογία και εν συνεχεία θα σχηματισθεί Λιτανευτική πομπή, η οποία δια της οδού Μητροπόλεως, Θωμαϊδου, Αιακού, Λεωφ. Δημοκρατίας, Αχιλλέως και Αφαίας θα καταλήξει εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν.

Ώρα 16:30, Εσπερινός Αποδόσεως, Παράκλησις Αγ. Διονυσίου και Εγκώμια ,εις τον Μητροπολιτικόν Ναόν.

Ώρα 18:30, Επιστημονική Εσπερίδα υπό τον τίτλον “Από το φώς του Αγίου Διονυσίου στο χρώμα των ναζαρηνών”, εις Αμφιθέατρον Κέντρου Νεότητος Ιεράς Μητροπόλεως εν Αιγίνη (πλησίον Μητροπολιτικού Ναού).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ: Την προσεχή Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις την Επισκοπήν Παλαιάς Χώρας (Ιερόν Ναόν Γενεσίου της Θεοτόκου και Αγίου Διονυσίου), προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ΄Υδρας κ.κ Εφραίμ. Έναρξις Όρθρου 7:00. Ώρα 10:00 ξενάγησις εις τον ιστορικόν χώρον της μεσαιωνικής καστροπολιτείας της Παλαιάς Χώρας και επίσκεψις εις κελλίον Αγ. Διονυσίου.

Καλούνται όλοι οι φιλόχριστοι κάτοικοι της νήσου μας να συμμετάσχουν εις τας ως άνω εορταστικάς εκδηλώσεις, δια να λάβωμεν και την Ευλογίαν του Αγίου Διονυσίου ,την οποίαν έχομεν όλοι μας ανάγκη εις τα ποικίλα προβλήματά μας.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Ε.Σ του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αιγίνης.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png