"Ζει ακόμα το Όραμα του Καποδίστρια;". Ομιλία του Ανδρέα Κούκου στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

Οι Σύλλογοι Ενεργών Πολιτών Αίγινας και Γυναικών Αίγινας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον ιστορικό Δρ. Ανδρέα Κούκο. Ο Δρ. Κούκος έχει μιλήσει αρκετές φορές στην Αίγινα με αντικείμενο το έργο και τη δράση του Ιωάννη Καποδίστρια. Φέτος θα θέσει το καυτό ερώτημα "Ζει ακόμα το Όραμα του Καποδίστρια;"

Στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 Ώρα 19.00

Κούκος Ανδρέας.  Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας-Νομικός Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας - Ιωάννης Καποδίστριας

Ο Ανδρέας Κούκος σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Πολέμου Ναυτικού.

Ολοκληρώνει τη διδακτορική του διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Είναι Ταξίαρχος ε.α. του Νομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Διδάσκει Νεότερη Ιστορία και Στρατηγική στη Σχολή Εθνικής Αμύνης και στη Σχολή Πολέμου Ναυτικού, ενώ από το 2021 παρουσιάζει σειρά δια- λέξεων στον τομέα Νεότερης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με συντονιστή τον Καθηγητή κ. Ιάκωβο Μιχαηλίδη.

Το 2010 ιδρύει την Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας-Ιωάννης Καποδίστριας της οποίας και είναι Πρόεδρος.Είχε την επιστημονική επιμέλεια των ιστορικών σειρών ντοκιμαντέρ "Ιωάννης Καποδίστριας: η ζωή και το έργο του΄,΄Από την Άλωση στην Επανάσταση: Η γέννηση ενός έθνους-κράτους", "Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου" και "Η σφαγή της Χίου".

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται άρθρα σε ιστορικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png