"Μεγαλώνοντας μαζί με το παιδί μου στην μετά covid εποχή". Ανοιχτό εργαστήρι για γονείς, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας  οργανώνει Ανοικτό Εργαστήρι στα ΚΔΑΠ Αίγινας τη Κυριακή στις 10.00 πμ, με εισηγητή το Γιάννη Παναγόπουλο Ψυχοθεραπευτή – Εκπαιδευτή Ενηλίκων: "Μεγαλώνοντας μαζί με το παιδί μου στη μετά covid εποχή. (Ένας οδηγός επιβίωσης για τις σχέσεις γονιών – παιδιών)".

Είναι πραγματικότητα πως κανείς δεν μας έμαθε να είμαστε γονείς. Όλοι αξιοποιούμε αυθόρμητα την δική μας εμπειρία μεγαλώματος. Μόνο που τα ερωτήματα που προκύπτουν, οι δεξιότητες που χρειάζονται, και οι αλήθειες που πλέον γνωρίζουμε, είναι διαφορετικές από εκείνες που υπήρχαν, όταν ήμασταν εμείς παιδιά. Η δυσκολία αυτή αυξάνεται αν προσθέσουμε στην «εξίσωση» μια πρωτόγνωρη παγκόσμια εμπειρία, όπως είναι η πανδημία.

Σ’ αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα ασχοληθούμε με τις απαντήσεις, τις δεξιότητες και τις αλήθειες που χρειάζεται να γνωρίζει ο σύγχρονος γονιός για να μπορέσει να στηριχτεί και με τη σειρά του να στηρίξει τα παιδιά του στο σήμερα. Τα Θέματα που θα ασχοληθούμε στο Εργαστήρι είναι:

  • Δεξιότητες του σύγχρονου γονιού
  • Βάζοντας όρια με λειτουργικό τρόπο
  • Επίλυση συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια
  • Ρόλοι στην οικογένεια και λειτουργική επικοινωνία
  • Εμπλουτίζοντας την ταυτότητα του προσώπου (γονιού παιδιού) με νέες δεξιότητες



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png