Δήμος Αίγινας. Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στις Κοινότητες και έχουν ως εξής: 

23η Μαρτίου 2023 – Ημέρα Πέμπτη

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του Νησιού, επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας, Πέρδικας και Αγ. Μαρίνας.

25η Μαρτίου 2023 – Ημέρα Σάββατο

Έδρα Δήμου

05:30: Εωθινό, από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, στις κεντρικές οδούς της πόλης.
07:00: Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
07.00: Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:30 κατά την ίδια τάξη. 
09:45: Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο παλαιό Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας (Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβασή τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
10:15: Προσέλευση επισήμων και αντιπροσωπειών Σχολείων με την σημαία τους στον Μητροπολιτικό Ναό.
10:30: Δοξολογία και Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Αίγινας.
11:00: Μετά το τέλος της Δοξολογίας, οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου, οι μαθητές των Σχολείων κι οι πολίτες, θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας (Ηρώο Πεσόντων).
Θα ψαλεί Τρισάγιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τις Πολιτικές Οργανώσεις, τους εκπροσώπους Φορέων, Συλλόγων και Σχολείων.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αρχών και του Κλήρου θα μεταβούν στην Παλαιά Προβλήτα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. 
12:00: Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και δια μέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός κ. Θεόδωρος Λορέντζος.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η μπάντα του Συλλόγου «ΜΟΥ.Σ.Α» και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας.

12:45: Παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην Παλαιά Προβλήτα από τα χορευτικά τμήματα των κάτωθι συλλόγων:

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Αλώνων, Μεσαγρού "Οινόη"
  • Σύλλογος Γυναικών Αίγινας
  • Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίων Ασωμάτων και Κοντού
  • Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας"

17:00: Μέγας Εσπερινός και λιτάνευση της Ι. Εικόνας Ευαγγελισμού Θεοτόκου στην Κυψέλη. Μετά το πέρας της περιφοράς, θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Κυψέλης από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης.

20:00: Λαμπαδηφορία από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στην πόλη της Αίγινας.
Στις Δημοτικές Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσουν τα αντίστοιχα Συμβούλια.
Στις ανωτέρω εκδηλώσεις θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα Σχολεία των Δημοτικών Κοινοτήτων δύναται μετά την Δοξολογία των Τοπικών Ενοριών και την κατάθεση στεφάνων να λάβουν μέρος στην κεντρική παρέλαση.

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν στον Τελετάρχη κ. Θεόδωρο Λορέντζο μέχρι την 23η-03-2023, ημέρα Πέμπτη στα τηλέφωνα 22970 22252 (πρωί) και 22970 26269 (απόγευμα) ή στο Γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 22973 20013.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png