Ομιλία του κ. Ηρακλή Καλογεράκη στο Πολιτιστικό Σωματείο "Περί Γραμμάτων & Ευ Ζην".

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 κι ώρα 19:00, σας προσκαλούμε στην επετειακή ομιλία «Το χρονικό της βύθισης του αντιτορπιλικού ΥΔΡΑ βόρεια της Αίγινας την 22 Απριλίου 1941», με εισηγητή τον Αντιναύαρχο Π.Ν. (ε.α.) κ. Ηρακλή Καλογεράκη, στην αίθουσά μας (Στρατηγού Πετρίτη 25, πόλη Αίγινας).

«Γύρω στις 17:30, ενώ πλέαμε βόρεια της Αίγινας δίπλα στη νησίδα Λαγόσα, εμφανίστηκε εχθρικό αναγνωριστικό αεροπλάνο. Προκειμένου να το παραπλανήσουμε, διέταξα να λάβουμε πορεία προς τα Μέθανα. Όταν εξαφανίστηκε, ξαναπήραμε την αρχική μας πορεία. Μετά από είκοσι περίπου λεπτά, εμφανίστηκε προς τον βορρά μεγάλος αριθμός αεροσκαφών, εβδομήντα περίπου, που κατευθύνονταν νότια σε πορεία διασταύρωσης με το πλοίο μας σε απόσταση λίγων μιλίων. Όταν έφθασαν στο ύψος της ΥΔΡΑΣ, περίπου 35 από αυτά αποχωρίστηκαν από τα υπόλοιπα και κατευθύνθηκαν προς αυτήν…
Τα αεροπλάνα επιτίθονταν με κάθετη εφόρμηση, έβαλαν με βόμβες από μικρό ύψος και συγχρόνως πολυβολούσαν, στοχεύοντας ιδίως τη γέφυρα (...)»
Γρηγόριος Μεζεβίρης, Πλοίαρχος – Διοικητής Μοίρας Αντιτορπιλικών.

Με εκτίμηση,                                                              

Η πρόεδρος και τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Ομάδας Περί Γραμμάτων & Ευ Ζην




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png