Επίσκεψη στις Φυλακές της Αίγινας από πρώην πολιτικούς κρατούμενους της περιόδου της Δικτατορίας (1967–1974).

Πολίτες που φυλακίστηκαν στις Φυλακές της Αίγινας για τη δράση τους ενάντια στη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στον χώρο κράτησής τους το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στις 11:00 π.μ.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967–1974 (ΣΦΕΑ) και τον Δήμο Αίγινας και είναι ανοιχτή στο κοινό.
Θα παραστούν συγγενείς, φίλοι και συμπολίτες, ενώ είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι επιθυμούν να τιμήσουν την ιστορική μνήμη του αντιδικτατορικού αγώνα.
Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιείται μέσα στον χώρο των τότε Φυλακών της Αίγινας, τόπο κράτησης πολλών πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος.
Σκοποί της επίσκεψης:
α) Αναμνηστικοί — για όσους από τους τότε κρατούμενους επιζούν.
β) Μνήμης και τιμής — για τους συγκρατούμενους που έχουν φύγει από τη ζωή.
γ) Εκπαιδευτικοί — μέσω προφορικής Ιστορίας, να μεταδοθούν στις νεότερες γενιές οι αφηγήσεις των συλλήψεων, των συνθηκών εγκλεισμού και της ζωής των πολιτικών κρατουμένων στα χρόνια της Χούντας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png