Μια Αυγουστιάτικη Βραδιά στην Παχειά Ράχη.

Μια Αυγουστιάτικη Βραδιά
στην Παχειά Ράχη
Κυριακή 23 Αυγούστου και ώρα 21:00

Μια Αυγουστιάτικη Βραδιά στην Παχειά Ράχη

Μια ξεχωριστή αυγουστιάτικη βραδιά, αφιερωμένη στην ιστορία, την αρχαιολογία, τον πολιτισμό και τη μουσική της Αίγινας, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παχειάς Ράχης «Το Ελλάνιον Όρος», την Κυριακή 23 Αυγούστου 2026, στις 21:00 και αποτελεί προφεστιβαλική εκδήλωση στα πλαίσια του 17ου Aegina Fistiki Fest σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας.
Στο ιδιαίτερο τοπίο της Παχειάς Ράχης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα που συνδέει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού με τη σύγχρονη έρευνα και τη μουσική παράδοση.
Η βραδιά θα ξεκινήσει με την προβολή της ταινίας «Ο αρχαίος ελαιώνας της Αίγινας». Στη συνέχεια, ο Tobias Krapf, εκ μέρους της Ελληνοελβετικής Ομάδας Αρχαιολογίας, θα μιλήσει για την «Ανασκαφή στο Ελλάνιον Όρος», παρουσιάζοντας στοιχεία και πληροφορίες από την αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή και φωτίζοντας τη σημασία του Ελλάνιου Όρους για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Αίγινας.
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί μουσικά με μια ξεχωριστή Νυχτωδία με την Εστουδιαντίνα Αίγινας, κάτω από τον αυγουστιάτικο ουρανό, σε μια μουσική συνάντηση που υπόσχεται να δημιουργήσει μια μοναδική ατμόσφαιρα.
Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παχειάς Ράχης για την ανάδειξη της Παχειάς Ράχης, του Ελλάνιου Όρους και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αίγινας, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα έναν τόπο με ιδιαίτερη ιστορική και φυσική αξία.
Πολιτιστικό Κέντρο Παχειάς Ράχης
Κυριακή 23 Αυγούστου 2026
21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

avgoustiatiki-vradia-paxioraxi.jpg



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.