Διονύσης Γαλάρης: "Είναι αδιανόητο το 2013, τραυματισμένοι να κείτονται στην άσφαλτο για μισή και πλέον ώρα, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τους".

Σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ για την άκρως επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, λόγω της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, ο φαρμακοποιός κύριος Διονύσης Γαλάρης παραθέτει τη δική του εμπειρία για τρία περιστατικά των τραυματιών, αυτό το Σαββατοκύριακο,  τραυματίες που χρειάστηκε να περιμένουν 30-45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο για να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας. "Είμαι φαρμακοποιός 30 χρόνια στα νησί. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές που έχω ζήσει στην πατρίδα μου". Η περιγραφή ενός περιστατικού, που αφορούσε ένα τραυματισμένο πεντάχρονο παιδί, όχι σε κάποιο μακρινό δρόμο του νησιού, αλλά μέσα στο εμπορικό κέντρο της Αίγινας, δημιουργεί σοκ. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας μετά από μισή ώρα, ενώ όπως αποδείχθηκε το τραύμα του ήταν σοβαρό και το παιδάκι προωθήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Στην περίπτωση του τραυματισμού ενός ελληνοϊταλού πεζού χθες το μεσημέρι στην παραλία της Αίγινας και πάλι λόγω έλλειψης οδηγού, ο τραυματίας χτυπημένος στο κεφάλι, έμεινε για 45 λεπτά στην άσφαλτο με θερμοκρασία 32 °C. Τα δεδομένα της περιγραφής ανατριχιαστικά, αν συλλογιστεί κανείς τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση ενός βαρύτερου και πιο σύνθετου περιστατικού.

Ο ίδιος καταθέτει τη δική του πρόταση: τη δημιουργία ενός σώματος εθελοντών οδηγών, που θα συμπληρώνει τις βάρδιες του Κέντρου Υγείας. Μια πρόταση ανάγκης, στην περίπτωση που η πολιτεία ή ο Δήμος, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην κάλυψη αυτής της ανάγκης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Διονύση Γαλάρη στο video που συνοδεύει το άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png