Προσωρινή λύση για τους οδηγούς ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Η βουλευτής κ. Μαρία Ρεπούση μιλά στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε πριν από λίγο η βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κυρία Μαρία Ρεπούση, για το κρίσιμο θέμα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Είχε προηγηθεί Δελτίο Τύπου με το οποίο η κυρία Ρεπούση ενημέρωνε για την αποκατάσταση μεταφορών του ΕΚΑΒ στην Αίγινα από σήμερα Τετάρτη, καθώς το κενό θα καλυφθεί με υπερωρίες των δύο μόνιμων οδηγών του ΕΚΑΒ Αίγινας, μέχρι να βρεθεί μία μόνιμη λύση.



Η κυρία Ρεπούση λίγο αργότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, σε σχετική ερώτηση για τα δύο πρόσφατα περιστατικά όπου δεν έγινε μεταφορά με ασθενοφόρο λόγω έλλειψης οδηγού είπε: "Ενημερώθηκα αμέσως για τα περιστατικά αυτά, πρέπει να ξέρετε ότι είμαστε κοντά στους νησιώτες και τα προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού και από τη δική μας μεριά κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Για το ζήτημα αυτό φρόντισα να μάθω, υπεύθυνα, εάν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής κάποιου οδηγού από το ΕΚΑΒ που εξυπηρετεί τα νοσοκομεία του Πειραιά. Αυτό τώρα είναι αδύνατον, διότι η έλλειψη που υπάρχει στο ΕΚΑΒ της Αίγινας, υπάρχει και σε άλλα ΕΚΑΒ", ενώ συμπλήρωσε: "Είμαι από κοντά στο πρόβλημα, αυτό που μπόρεσα να διασφαλίσω προς το παρόν, είναι να έρθει σε συμφωνία το ΠεΣΥ και η Υγειονομική Διεύθυνση του Πειραιά με το εκεί ΕΚΑΒ, προκειμένου με κάποιες ρυθμίσεις υπερωριακές, προς το παρόν και όχι ως μόνιμη λύση, να υπάρχει οδηγός μεταφοράς στην περίπτωση που έχουμε τραυματία. Αυτό είναι που μπόρεσα να κάνω μέχρι αυτή τη στιγμή και θα σας κρατήσω ενήμερους για τη συνέχεια των ενεργειών μου στο θέμα αυτό".

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί σε ένα περιστατικό με πολλούς τραυματίες και για το γεγονός ότι για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αίγινας απαιτούνται 12 οδηγοί η κυρία Μαρία Ρεπούση είπε: "Δεν θέλω να υποσχεθώ πράγματα που δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Δηλαδή για τα δώδεκα άτομα προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργεί πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο το ΕΚΑΒ το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο. Ξέρετε σε ποιες συνθήκες ζούμε, ξέρετε τι γίνεται με τις προσλήψεις, με την έλλειψη προσωπικού παντού. Σε αυτή την κατάσταση εγώ επιχειρώ να λύσω το ζήτημα". Ωστόσο η βουλευτής τόνισε ότι παρακολουθεί πολύ στενά το ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ στην Αίγινα, ώστε να δοθεί μία μόνιμη λύση σε αυτό το ζήτημα. Η κυρία Ρεπούση θα επισκεφθεί την Αίγινα και θα έχει συναντήσεις με φορείς για διάφορα θέματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png